Uutiset

Sisä-Suomen poliisi: rikosten määrä laskussa

Sisä-Suomen poliisi: rikosten määrä laskussa

Sisä-Suomen poliisilaitos julkaisi tänään tilastotiedot tapahtuneista rikoksista alkuvuodelta. Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon tulleiden rikosten kokonaismäärä väheni edellisen vuoden tammi - maaliskuusta 5,19 prosenttia. Lukumäärällisesti rikokset vähenivät 21 330 rikoksesta 20 222 rikokseen.

Eniten määrän muutokseen vaikuttivat vähentyneet maksuvälinepetokset, jotka kuuluvat petos- / omaisuusrikosten ryhmään. Maksuvälinepetokset vähenivät koko valtakunnassa, mutta Sisä-Suomen poliisilaitoksen kohdalla väheneminen oli voimakkaampaa.

Omaisuusrikoksia tuli Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon vuoden 2017 kolmena ensimmäisenä kuukautena lähes 6 000 kappaletta. Määrä oli yli 1 000 rikosta vähemmän kuin vuonna 2016 vastaavalla aikavälillä. Suhteellisesti rikosten määrä putosi lähes 15 prosenttia.

Vuoden 2017 tammi - maaliskuussa Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon tuli yhteensä 1 286 väkivaltarikosta. Määrä lisääntyi edellisestä vuodesta 95 rikoksella eli noin kahdeksan prosenttia. Väkivaltarikoksista eniten lisääntyivät pahoinpitelyt, joiden määrä kasvoi 753 rikoksesta 863 rikokseen. Suhteessa lisäys oli 14,61 prosenttia. Pahoinpitelyiden määrä lisääntyi sekä yleisellä että yksityisellä paikalla.

Väkivaltarikoksiksi luetut seksuaalirikokset lisääntyivät 36 rikoksesta 42 rikokseen eli 16,67 prosenttia. Lisäys aiheutui lähinnä raiskausten ja törkeiden raiskausten määrän kasvusta. Rikoksista kuusi oli tapahtunut yleisellä paikalla ja 36 yksityisellä paikalla, joista 30 rikosta yksityisessä asunnossa. Vuoden 2017 puolella poliisin tietoon tulleet rikokset kirjautuvat tilastossa kuluvalle vuodelle, vaikka tapahtuma-aika olisikin ollut vuoden 2016 puolella tai aiemmin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>