Uutiset

Tampereen kansainvälinen koiranäyttely järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa

Tampereen kansainvälinen koiranäyttely järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa

Tampereen kansainvälinen koiranäyttely järjestetään jälleen toukokuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Mittavassa koiranäyttelyssä kilpailevat kansainvälisen koiranjalostusliiton FCI:n määrittämät kymmenen eri roturyhmää. Tapahtumassa on edustettuina rotuja aina toyvillakoirista tanskandoggeihin saakka. Pohjois-Hämeen Kennelpiirin kuuluvien yhdistysten toteuttama näyttely järjestetään 6.–7.5.2017, ja tapahtumaan odotetaan noin 4 000 koiraa ja 10 000 kävijää.

Tampereen kansainvälinen koiranäyttelyllä on pitkät perinteet, sillä se on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1954 silloisella Hippoksen raviradalla (nyk. Teivon ravikeskus). Koiranäyttely siirtyi Hakametsään vuonna 1966, ja ensimmäisen kerran se järjestettiin Pirkkahallissa (nyk. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus) vuonna 1986. Koiranäyttelyssä kilpailevat kansainvälisen koiranjalostusliiton, FCI:n, määrittämät roturyhmät. Kymmenen roturyhmää kattaa yhteensä 358 rotua, joista Suomessa on noin 320. Kilpailussa tullaan näkemään noin 280 eri koirarotua.

Toukokuusta 2018 alkaen Tampereen kansainvälisen koiranäyttelyn nimi muuttuu Hau-Hau DogShow’ksi. Pirkkalalainen lemmikkieläinruokiin ja -tarvikkeisiin erikoistunut Prima Pet Premium Oy on toiminut näyttelyn sponsorina vuodesta 2005 Hau-Hau Champion -tuotemerkillä. Hau-Hau Champion -tuotemerkki on perustettu Pirkanmaalla vuonna 1955 – vain vuotta myöhemmin ensimmäisestä koiranäyttelystä.

Yhteistyö saa alkunsa, kun ensi marraskuussa Tampereella järjestetään vuosittainen eri paikkakuntia kiertävä erikoisnäyttely, johon odotetaan jopa 10 000 koiraa ja noin 30 000 ihmistä. Syksyn tapahtuma tulee olemaan ensimmäinen Hau-Hau DogShow’n nimellä ja visuaalisella ilmeellä järjestettävä koiranäyttely. Hau-Hau DogShow järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–26.11.2017.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>