Uutiset

Hoitoaikaan perustuvan palvelun kokeilu jatkuu Tampereen päiväkodeissa

today28.4.2017

share close

Hoitoaikaan perustuvan päivähoitopalvelun kokeilu jatkuu Tampereella heinäkuun 2018 loppuun kymmenessä kaupungin päiväkodissa. Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti 27.4.2017, että hoitoaikaperusteisen palvelun laajentamista kaupungin muihin päiväkoteihin arvioidaan keväällä 2018.

Kokeilua jatketaan, koska hoitoaikaan perustuvan palvelun vaikutuksista ole vielä ehtinyt kertyä riittävästi tietoa, jotta päätöstä toiminnan laajentamisesta voitaisiin tehdä. Kokeiltava palvelu on asiakkaan kannalta kokonaisuutena edelleen keskeneräinen, koska tietojärjestelmä ei tuota vielä riittävästi tietoa esimerkiksi varatun ja käytetyn hoitoajan suhteesta. Myös toimintakulttuuri vaatii vielä kehittämistä.

Aikaisemmin tavoitteena oli, että lautakunta olisi päättänyt hoitoaikaperusteisen palvelun käyttöönotosta Tampereen kaupungin koko varhaiskasvatuksessa kevään 2017 aikana.

Kokeilussa perheet valitsevat lapselleen tarvitsemansa hoitoajan kuukausitasolla, jolloin myös asiakasmaksu määräytyy valitun ajan mukaan. Kokeilussa kerätään tietoa ja kokemuksia hoitoaikaperusteisen varhaiskasvatuksen käytännöistä ja vaikutuksista sekä testataan tietojärjestelmien toimintaa uudessa mallissa. Asiakkaiden vaikutusmahdollisuuksien kehittämiseen kiinnitetään erityisesti huomiota.

Kaupungin tarkoituksena on valinnanvaraa lisäämällä monipuolistaa varhaiskasvatuspalveluita, lisätä palvelun joustavuutta ja antaa asiakkaalle mahdollisuus vaikuttaa asiakasmaksuun.

Hoitoaikaan perustuvan palvelun kokeilu alkoi elokuussa 2017 Pellervon ja Vuoreksen päiväkodeissa sekä vuorohoitoa järjestävässä Vellamon päiväkodissa. Vuoden 2017 alussa kokeiluun tuli mukaan seitsemän uutta kaupungin päiväkotia. Huhtikuun 2017 alussa kokeiluun liittyi myös yksi palvelusetelipäiväkoti.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%