Uutiset

Tappara uusi mestaruutensa

Tappara uusi mestaruutensa

Tappara uusi torstaina jääkiekon suomenmestaruutensa. Kirvesrinnat voittivat eilen Kalpan Kuopiossa maalein 3-1, ja koko ottelusarja meni tamperelaisten nimiin voitoin 4-2.

Ottelun ratkaisijoina kunnostautuivat kaksi maalia tehnyt kanadalais-kroatialainen puolustaja Blake Parlett sekä voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman tehnyt hyökkääjä Juhani Jasu. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina oli ottelussa kiekon tiellä 29 kertaa.

Tappara juhli mestaruutta myös vuosi sitten. Mestaruus on seuralle vuonna 1975 käynnistyneen liiga-aikakauden 10. ja koko seurahistorian 17. SM-kulta. Tappara nousi mestaruustilastossa ykkössijalle ohi paikalliskilpailija Ilveksen, jolla mestaruuksia on 16.

Tapparan mestaruus sai Tampereen Keskustorille aikaan spontaanin kansanjuhlan, kun tuhannet ihmiset kerääntyivät illalla osoittamaan suosiotaan Suomen mestareille. Kuopiosta yksityislennolla Tampereelle saapunut kultajoukkue liittyi suihkulähteessä kylpijöiden joukkoon alkuyöstä.

Tapparan viralliset torijuhlat järjestetään Keskustorilla lauantaina 29.4. klo 16 alkaen.

Jan-Mikael Järvisen mestaruusmietteet (toim. Kimmo Hoivassilta):

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>