Uutiset

Yli 300 lintutornissa kisataan ensi lauantaina

Yli 300 lintutornissa kisataan ensi lauantaina

BirdLife Suomen Tornien taisto järjestetään ensi lauantaina 6.5. Jokakeväisessä tapahtumassa lintuharrastajat pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kahdeksan tunnin aikana (klo 5–13). Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja äärimmäisen uhanalaisen heinäkurpan suojeluun.

Tornien taisto järjestetään tänä keväänä 24. kerran, ja tapahtumaan on ilmoittautunut yli 300 lintutornia etelärannikolta Lappiin ja Ahvenanmaalta Pohjois-Karjalaan. Lintutornikisa järjestetään samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Kisalijoiden lisäksi yleisö on tervetullut jokaiseen kisaan osallistuvaan torniin. Noin 80 tornilla järjestetään lisäksi opastettu linturetki klo 10. SUN Radion kuuluvuus alueelta mukaan ovat ilmoittautuneet 2.5. mennessä Hämeenlinnan Kahilisto Honkalanrannan lintutorni, Kangasalan Pohtoilammi, kosteikkotorni ja Pohtiolammi lintutorni, Oriveden Pappilanniemen lintutorni, Pirkkalan Pappilan lintutorni, Pälkäneen Tykölänjärvi pohjoistorni, Sastamalan Ekojärvi sekä Urjalan Kortejärven lintutorni.

BirdLife Suomen verkkosivuilta löytyy listattuna kaikki mukaan osallistuvat lintutornit ->

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>