Uutiset

Äitienpäivämitali kahdelle pirkanmaalaisäidille

Äitienpäivämitali kahdelle pirkanmaalaisäidille

Kaksi pirkanmaalaista äitiä saa tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein äitienpäivänä. He ovat sairaanhoitaja Anna-Maija Juvela Ikaalisista ja maatalon emäntä, yrittäjä Marja-Liisa Tapanainen Virroilta.

Mitalin saa yhteensä 33 äitiä. Vanhimmat palkitut ovat syntyneet 1920-luvun lopulla ja nuorin on 43-vuotias. He ovat eri puolilta Suomea.

Tunnustuksen saavat äidit ovat omien yhteisöjensä puuhanaisia, he ovat ahkeria erilaisissa järjestöissä ja tekevät monipuolisesti vapaaehtoistyötä. Omien lasten kasvattamisen lisäksi moni heistä on toiminut puolisonsa kanssa sijais- ja tukiperheenä.

Mitalit luovutetaan valtakunnallisessa juhlassa Säätytalolla Helsingissä. Juhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

STT

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>