Uutiset

Raitiotien rakentaminen Hämeenkadun Tuulensuussa alkaa kesäkuussa

Raitiotien rakentaminen Hämeenkadun Tuulensuussa alkaa kesäkuussa

Raitiotieallianssi rakentaa ensimmäisen osan raitiotietä Hämeenkadulle sen länsipäähän Hämeenpuiston ja Näsilinnankadun välille. Työt aloitetaan 5.6. ja ne kestävät arviolta vuoden loppuun asti. Ennen rakentamisen aloittamista Tuulensuussa tehdään jo toukokuussa liikennejärjestelyjä ja niihin liittyviä puiden kaatoja. Pysäkit poistetaan käytöstä Tuulensuusta 15.5. ja lähimmät korvaavat pysäkit löytyvät Keskustorilta ja Metson luota.

Liikennejärjestelyt otetaan käyttöön 5.6., jolloin henkilöautoliikenne loppuu Näsilinnankadun ja Hämeenpuiston väliltä. Jalkakäytävät kadun molemmin puolin ovat käytössä, mutta ne kapenevat töiden ajaksi. Liiketiloihin on töiden aikana esteetön pääsy. Keskustan pysäköintilaitokset toimivat normaalisti, joten keskustaan pääsee edelleenkin autolla asioimaan.

Väliaikaisten liikenneväylien tieltä joudutaan kaatamaan puita 5.5. alkaen. Tilalle istutetaan uudet puut muiden töiden valmistuttua heti, kun se on teknisesti ja sääolojen puolesta mahdollista. Istutettavat 18 puistolehmusta ovat 4-5 metrin korkuisia.

Hämeenkadulle tulee entiseen tapaan luonnonkiveys. Uudesta kiveyksestä tulee aiempaa tasaisempi ja hiljaisempi kulkea kivien tasalaatuisuuden ja Hämeenkadulla raitiotiessä käytettävän teräsbetonisen kiintoraiteen ansiosta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>