Uutiset

Hämeenlinnan lyseon lukiossa todettu tuberkuloositartunta

today4.5.2017

share close

Hämeenlinnan lyseossa on todettu yhdellä opiskelijalla tartuttava keuhkotuberkuloosi, tiedottaa Hämeenlinnan kaupunki. Tapauksen johdosta on kartoitettu tartunnalle altistuneet lähipiirissä ja oppilaitoksessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että tapauksen tultua ilmi henkilön lähipiirissä ja oppilaitoksessa tartunnalle altistuneet henkilöt on kartoitettu, ja niihin, joiden kohdalla tarvitaan jatkoselvittelyitä, on otettu yhteyttä. Heidät ohjataan terveydenhoitajan haastatteluun ja keuhkojen röntgenkuvaukseen.

Muiden osalta ei ole tarvetta jatkotoimenpiteisiin.

Lyseolla järjestetään opiskelijoille ja huoltajille tiedotustilaisuus perjantaina 5.5.2017.

Suurin tartuntariski on tartuntavaarallista keuhkotuberkuloosia sairastavan kanssa samassa taloudessa asuvilla tai samassa tilassa pitkään tai toistuvasti (yhtensä yli 40 tuntia) oleskelleella. Tuberkuloosi ei kuitenkaan tartu kovin helposti. Vain kolmasosa tuberkuloosille altistuneista henkilöistä saa tuberkuloositartunnan. Valtaosalla tartunnan saaneista ei koskaan ilmene oireista tautia sillä vain yksi kymmenestä sairastuu tuberkuloosiin seuraavien lähivuosien tai vuosikymmenten aikana.

2000-luvun alusta lähtien Suomi on kuulunut tuberkuloosin matalan ilmaantuvuuden maihin (alle 10 uutta tuberkuloositapausta / 100 000 asukasta vuodessa). Suomessa todetaan vuosittain noin 300 tuberkuloositapausta. Kanta-Hämeen alueella todettiin vuonna 2016 yksi tapaus.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%