Uutiset

Hämeenlinnan lyseon lukiossa todettu tuberkuloositartunta

Hämeenlinnan lyseon lukiossa todettu tuberkuloositartunta

Hämeenlinnan lyseossa on todettu yhdellä opiskelijalla tartuttava keuhkotuberkuloosi, tiedottaa Hämeenlinnan kaupunki. Tapauksen johdosta on kartoitettu tartunnalle altistuneet lähipiirissä ja oppilaitoksessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että tapauksen tultua ilmi henkilön lähipiirissä ja oppilaitoksessa tartunnalle altistuneet henkilöt on kartoitettu, ja niihin, joiden kohdalla tarvitaan jatkoselvittelyitä, on otettu yhteyttä. Heidät ohjataan terveydenhoitajan haastatteluun ja keuhkojen röntgenkuvaukseen.

Muiden osalta ei ole tarvetta jatkotoimenpiteisiin.

Lyseolla järjestetään opiskelijoille ja huoltajille tiedotustilaisuus perjantaina 5.5.2017.

Suurin tartuntariski on tartuntavaarallista keuhkotuberkuloosia sairastavan kanssa samassa taloudessa asuvilla tai samassa tilassa pitkään tai toistuvasti (yhtensä yli 40 tuntia) oleskelleella. Tuberkuloosi ei kuitenkaan tartu kovin helposti. Vain kolmasosa tuberkuloosille altistuneista henkilöistä saa tuberkuloositartunnan. Valtaosalla tartunnan saaneista ei koskaan ilmene oireista tautia sillä vain yksi kymmenestä sairastuu tuberkuloosiin seuraavien lähivuosien tai vuosikymmenten aikana.

2000-luvun alusta lähtien Suomi on kuulunut tuberkuloosin matalan ilmaantuvuuden maihin (alle 10 uutta tuberkuloositapausta / 100 000 asukasta vuodessa). Suomessa todetaan vuosittain noin 300 tuberkuloositapausta. Kanta-Hämeen alueella todettiin vuonna 2016 yksi tapaus.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>