Uutiset

OnniBus.comille reittiliikenneluvat Tampereen keskustaan

OnniBus.comille reittiliikenneluvat Tampereen keskustaan

ELY-keskukset ovat myöntäneet OnniBus.comille reittiliikenneluvat Tampereen keskustaan. Helsinki-Tampere-Vaasa- ja Turku-Tampere-Jyväskylä-Kuopio-Kajaani -reitit siirtyvät 15.5.2017 alkaen kulkemaan Tampereen linja-autoaseman kautta. Tähän asti OnniBus.com ei ole muutamia vuoroja lukuun ottamatta saanut ajaa kahta kilometriä lähemmäksi linja-autoasemaa, minkä vuoksi suurin osa Helsingin vuoroista ja ysitien reitti on käyttänyt keskustan sijaan Kalevan pysäkkiä.

Viranomaiset ovat päätöksessään soveltaneet 15 minuutin sääntöä. Tämä tarkoittaa sitä, että lupa myönnetään, jos OnniBus.comin vuorot ovat vähintään 15 minuutin päässä suojatusta yksinoikeusvuorosta. OnniBus.comin toimitusjohtaja Lauri Helken mukaan bussien aikataulut on juuri niin suunniteltu.

OnniBus.com liikennöi 15.5 alkaen perjantaisin 17 ja muina päivinä 15 vuoroparia Tampereen ja Helsingin välillä. Käytännössä se tarkoittaa, että lähtöjä on joka tunti alkaen varhaisesta aamusta jatkuen myöhään iltaan. Näistä kaksi ulottuu Tampereelta Seinäjoen kautta Vaasaan.

Hervannan kautta ajetaan 12 vuoroparia ja aiemmin Kalevassa toiminut liityntäpysäköinti onnistuu Hervannan reitillä nyt Turtolassa, missä bussit pysähtyvät Hervannan valtaväylällä Laulumaan pysäkillä. Muita pysäkkilisäyksiä Helsinki-Tampere-Vaasa reitille on luvassa Viinikkaan Kuokkamaantielle sekä Ylöjärven urheilutalolle. Turku-Tampere-Jyväskylä-Kuopio-Kajaani-reitillä OnniBus.com liikennöi päivittäin viisi vuoroparia ja bussin kyytiin pääsee jatkossa Teiskontiellä Taysin kohdalla sijaitsevilta pysäkeiltä.

Jokaisesta OnniBus.comin saamasta kolmostien ja ysitien luvasta on valitettu hallinto-oikeuteen. Ensimmäiset, tammikuussa 2012 tehdyt valitukset etenivät aina korkeimman hallinto-oikeuden kautta. OnniBus.comin toimitusjohtaja Lauri Helken mukaan yksinoikeusvuorojen haltijat ovat johdonmukaisesti valittaneet aina, kun ELY-keskus on myöntänyt meille luvan. Myös 15.5. tapahtuvasta muutoksesta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsikin vastikään joukon valituksia. Linja-autoliikenteen asteittain kilpailulle avannut joukkoliikennelaki tuli voimaan vuonna 2009 ja se antoi siirtymäajan suojan joillekin vuoroille jopa vuoteen 2019 saakka. Siihen saakka OnniBus.com ei saa lain mukaan aiheuttaa "jatkuvaa ja vakavaa haittaa" siirtymäajan suojaa nauttiville vuoroille.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>