Uutiset

Ritva Oksaselle teatterineuvoksen arvonimi

Ritva Oksaselle teatterineuvoksen arvonimi

Kuva: Aleksanterin teatteri /Johanna Kare[/caption]

Tasavallan presidentti on myöntänyt Ritva Oksaselle teatterineuvoksen arvonimen 10.3. ja sitä juhlittiin 4.5. Helsingissä Temppeliaukion kirkossa.

Ritva Oksasen laulajanura alkoi yli 60 vuotta sitten kun hän nimismiehen erityisluvalla aloitti 16-vuotiaana ravintolassa esiintyvien tanssiorkesterien solistina Jyväskylässä.

Suomen Teatterikoulusta Oksanen valmistui 1963 ja on työskennellyt mm. Kotkan kaupunginteatterissa, Suomen Kansallisteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa. Hämeenlinnan Kaupunginteatterin kanssa vakituinen yhteistyö alkoi vuonna 1994, jossa merkittävimpiä töitä ovat olleet Maria Callasin Mestariluokka 1997, Marlene 2002, Niskavuori 2010-2013 ja Näyttelijätär 2014-2016.

Suuri yleisö tuntee Ritva Oksasen myös laulajana. Hän on levyttänyt 15 LP-levyä ja esiintyy laulajana useilla Kansallisteatterin ja Radioteatterin tallenteilla. Ritva Oksasen uusin kiertue-esitys on monologi-, runo- ja laulukooste Älä jätä sinua yksin, jossa Oksanen pohtii syvällisesti vanhenemisen, yksinäisyyden ja syrjäytymisen problematiikkaa. Kiertue vierailee Hämeenlinnan Teatterissa jo toistamiseen ja esitykset ovat 10.-13.5. Verstas-näyttämöllä.

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>