Uutiset

Tampereen seudulla jopa 80% lyhyistä matkoista tehdään autolla

Tampereen seudulla jopa 80% lyhyistä matkoista tehdään autolla

Tampereen kaupunkiseudulla on julkaistu ensimmäinen seudullinen kävelyn ja pyöräilyn katsaus. Katsauksessa esitellään kävelyn ja pyöräilyn nykytilaa, asukkaiden kokemuksia ja tulevia kehittämishankkeita.

Kaupunkiseudulla on runsaasti kävelyn ja pyöräilyn potentiaalia, sillä lyhyistä matkoista tehdään autolla kehyskunnissa peräti 80 % ja Tampereellakin puolet. Katsaus pohjautuu vuonna 2015 aloitettuun kävelyn ja pyöräilyn seurantaan.

Tavoitteena on nostaa kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kulkutapaosuus nykyisestä 41 prosentista 50–60 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Nyt vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Viikolle on valmistunut myös seudullinen pyöräilykartta, jonka voi noutaa kuntien yhteispalvelupisteistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>