Uutiset

Sata-Häme Soi -festivaalin koko ohjelmisto julki

Sata-Häme Soi -festivaalin koko ohjelmisto julki

Suomen suurin harmonikkafestivaali Sata-Häme Soi tarjoaa jälleen suomalaisten tähtisolistien konsertteja, kansainvälisiä harmonikkamestareita sekä niin uutta kuin kansanmusiikkiin pohjaavaa harmonikkamusiikkia heinäkuussa Ikaalisissa. Tapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna yli 30 000 kävijää.

Tämän kesän yksi festivaalin tähdistä on Maria Ylipää, joka on Harmonikan vieraana.  Konsertissa kuullaan Ylipäälle suomalaiseen runouteen sävellettyä musiikkia ja chansoneita a’la Piaf. Luomajärven Hevoskievarin konsertissa 5.7. on mukana myös Marzi Nyman, bassovirtuoosi Ville Herrala ja harmonikassa Niko Kumpuvaara.

Tapahtuman ulkomaisia esiintyjiä ovat muun muassa espanjalainen Lore Amenabar Larrañag ja puolalaisvirtuoosi Maciej Frąckiewiczin.

Haitarinharrastajien suosikki Vintageorkesteri Seminola soittaa tapahtumassa ikivihreitä ja klassikoita 1930-1940 -luvulta ja myös Onni Laihasen ja Lasse Pihlajamaan musiikkia. Anne-Mari Kivimäen luotsaamassa mestaripelimannien orkesterissa soivat vanhat soittimet kuten Notka-haitari, jouhikko, harmooni ja leukakantele sekä pyngyr.

Juhlilla esiintyvät myös mm. Katri Helena, Mikko Leppilampi, Ismo Alanko, Kimmo Pohjonen, Miljoonasade, Tomi Markkola, Joose Ojala ja Tuukka Ojala.

Ikaalisissa ratkaistaan myös viihdeharmonikan Suomen mestaruus Kultainen Harmonikka -kilpailussa. Pelimannit puolestaan kisaavat paremmuudesta vähärivisten harmonikkojen soitossa.

Sata-Häme Soi -festivaali on järjestetty Ikaalisissa vuodesta 1972 alkaen. Festivaalin ohjelma punoutuu harmonikan ympärille ja esittelee laajasti erilaisia musiikkityylejä. Tapahtumia festivaaliviikon aikana yli 30. Festivaaliviikolla on vapaapääsyistä ohjelmaa kahdella puiston lavalla joka päivä klo 12-18 sekä keskiviikko- ja torstai-iltoina. Festivaalin yhteydessä järjestetään muun muassa Suomen suurimmat harmonikkamessut.

Sata-Häme Soi -festivaalijärjestetään 4.-9.7.2017 Ikaalisissa, tapahtuman koko ohjelmisto on nähtävissä osoitteessa www.satahamesoi.fi

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>