Uutiset

Tampereen Areenayhtiön osakassopimus julkistettiin - lue tiedote

Tampereen Areenayhtiön osakassopimus julkistettiin - lue tiedote

Tampereen kaupunki ja hankkeen sijoittajaryhmä julkistivat 11.5.2017 neuvotteluiden pohjalta laaditun Areenayhtiön osakassopimuksen. Kaupungin rooli Areenayhtiössä täyttää kaupunginvaltuuston asettamat edellytykset vähemmistöosakkuudesta ja sijoittajien tasaveroisesta asemasta. Lähtökohtana on, että kaupunki saa sijoituksensa takaisin tuottoineen. Hankkeen pääosakas on SRV:n, LähiTapiola-ryhmän ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen yksityinen sijoittajaryhmä ja vähemmistöosakkaana Tampereen kaupunki. Kaupunginhallitus päättää kaupungin osalta osakassopimuksesta 15.5.2017

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen mukaan hankkeessa on saavutettu merkittävä uusi vaihe.

- Areena lisää merkittävästi Tampereen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Se tuo Tampereelle uusia mahdollisuuksia monipuoliseen tapahtumatarjontaan ja suuriinkin tapahtumiin. Nyt myös koko kansialueen rakentuminen Tampereen keskustaan saa vauhtia.

Areenasuunnitelma on toiminnallisesti ja taloudellisesti kehittynyt matkan varrella. Mm. areenan kapasiteettia on pystytty kasvattamaan. Areenaan mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa.

Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe Sorinsillan eteläpuolella valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä. Hankkeen käynnistymisen ehtona on areenayhtiön investointipäätös loppujen toteutusedellytysten, mm. valtionosuuden varmistumisen jälkeen.

Koko Kansi ja areena -hankkeen kokonaisarvo on yli 500 miljoonaa euroa, mistä areenan ja harjoitushallin osuus on noin 100 miljoonaa euroa.

(Lähde: Tampereen kaupunki)

Hankejohtaja Tero Tenhunen Ilkka Lahden haastattatelussa aiheen tiimoilta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>