Uutiset

Teivon islanninhevosradat vastatuulessa

Teivon islanninhevosradat vastatuulessa

Kuva: Anu Leppänen, Suomen Islanninhevosyhdistys ry[/caption]

Tampereen Ravirata Oy:n hallitus on keskeyttänyt islanninhevosratojen rakentamishankkeen valmistelun alueelleen, tiedottaa Teivo-Baana ry. Hallituksen perusteluna ovat raviradan toiminnalliset ja taloudelliset syyt sekä halu keskittyä puhtaasti raviurheilun kehittämiseen.

Kansainväliset vaatimukset täyttäviä kilparatoja on valmisteltu Teivo-Baana ry:ssä, jonka perustivat viime kesänä yhdessä Tampereen Ravirata Oy, Suomen Islanninhevosyhdistys SIHY ry, Islanninhevosystävät Alsaela ry ja Snöggur ry.

Suomen Islanninhevosyhdistyksen puheenjohtaja ja Teivo Baana ry:n hallituksessa helmikuusta varajäsenen paikalla SIHY:n edustajana toimiva Annastiina Jäppinen on hämmentynyt Tampereen Raviradan äkillisestä päätöksestä pysäyttää pitkälle edennyt valmistelu, vaikka kaikki valmistelua vaatineet lupa-asiat ja neuvottelut on saatu hoidettua ripeästi ja hyvässä hengessä.

”Toivon, että tämä tilanne on väliaikainen ja voimme jatkaa hyvää yhteistyötä raviradan kanssa ja saattaa hanke kesän aikana loppuun”, Jäppinen sanoo.

Islanninhevosradoille on haettu ja puollettu hankerahoitusta ja kerätty kampanjalla rahoitusta merkittävä määrä. Myös hankkeelle myönnetyn väliaikaisen lainan takaukset ovat kunnossa. Tampereen kaupunki on Teivon maa-alueiden omistaja ja se on myöntänyt virallisen luvan rakennusprojektille.

Tampereen Ravirata Oy:n hallitus on linjannut, että sen toiminnan tavoitteena on kehittää ja turvata raviurheilun ja ravihevoskasvatuksen edellytykset Pirkanmaalla ja että kaiken toiminnan tulee taloudellisesti ja toiminnallisesti tukea tätä tavoitetta. Teivo-Baana ry on tämän tavoitteen takana ja omalla toiminnallaan edistää sen toteutumista kehittäessään aluetta yhteistyössä Raviradan kanssa.

”Ratahankkeen rahoitus on vakaalla pohjalla, eikä mitenkään rasita ravirataa ja sen taustayhteisöjä taloudellisesti. Päinvastoin islanninhevostapahtumat tuovat positiivista kassavirtaa Teivonmäelle radankäyttömaksuista, ratavuokrista, ratojen huoltotöistä sekä ravintola- ja kokouspalvelujen käytöstä”, toteaa Teivo-Baana ry:n taloudenhoitaja Pia Ralli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>