Uutiset

Telkäntaipaleen kevyen liikenteen sillan investointi käsittelyyn

Telkäntaipaleen kevyen liikenteen sillan investointi käsittelyyn

Lempäälän kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 15.5. Telkäntaipaleen kevyen liikenteen sillan investointihankkeen käynnistämistä.

Yleiskaavassa ja voimassaolevassa asemakaavassa on suunniteltu Lempäälä-talon ja asemakorttelin pysäköintitalon välille kevyen liikenteen silta. Silta on Lempäälä-talon ja keskustan toimivuuden kannalta keskeinen osa. Silta on tarkoitus rakentaa polveilevasti katetuksi ristikkosillaksi, jonka vaihtelevilla kattolinjoilla luodaan näyttävää uudenlaista ilmettä. Arkkitehtuuri saadaan näin myös tukemaan Lempäälä-talon ja vanhan asemarakennuksen arkkitehtuuria.

Liikennevirasto tukee suunnitelmaa, koska se on välirakenteeton ja mahdollistaa siten alla olevien junaratojen tulevan suunnittelun kaikki vaihtoehdot. Sillan teräsrakenne on asennettavissa paikalleen suurina lohkoina tai jopa kokonaisena, jotta asentaminen aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriöitä raideliikenteelle.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>