Uutiset

Lasten julmuus eläimiä kohtaan lisääntynyt

today23.5.2017

share close

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton eläinsuojeluneuvojilleen tekemän kyselyn mukaan lasten ja nuorten väkivaltainen käytös luonnoneläimiä kohtaan on lisääntynyt. Kyselyyn vastanneet raportoivat varsinkin siilien ja lintujen kiusaamisesta ja kiduttamisesta.

Hieman yli puolet neuvojista on törmännyt luonnonvaraisia eläimiä kohtaan harjoitettuun julmuuteen. Neuvojien tietoon tulleet tapaukset ovat olleet lähes järjestään alaikäisten tekemiä. Valitettavan usein tapahtumat ovat sattuneet koulun pihalla tai sen läheisyydessä.

Kiusaamista ja kiduttamista on ilmennyt siilien potkimisesta joutsenten ampumiseen ja kivittämiseen. Osa tapauksista on vielä julmempia. Erään talvella heränneen siilin läpi oli pistetty puukeppi ja toista oli käytetty lasten leikissä jalkapallona. Eräässä tapauksessa siili oli hukutettu suihkulähteeseen.

Eläinsuojeluyhdistyksestä uskotaan, että lapset eivät välttämättä tiedä tai ymmärrä luonnonvaraisten eläinten kokevan kipua ja pelkoa siinä missä lemmikkieläimetkin.

SEYn eläinsuojeluneuvojiin voi olla yhteydessä, kun epäilee eläimen olevan avun tarpeessa. SEYllä on yli 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa.

Suomen Eläinsuojeluyhdistys: http://www.sey.fi

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%