Uutiset

Lasten julmuus eläimiä kohtaan lisääntynyt

Lasten julmuus eläimiä kohtaan lisääntynyt

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton eläinsuojeluneuvojilleen tekemän kyselyn mukaan lasten ja nuorten väkivaltainen käytös luonnoneläimiä kohtaan on lisääntynyt. Kyselyyn vastanneet raportoivat varsinkin siilien ja lintujen kiusaamisesta ja kiduttamisesta.

Hieman yli puolet neuvojista on törmännyt luonnonvaraisia eläimiä kohtaan harjoitettuun julmuuteen. Neuvojien tietoon tulleet tapaukset ovat olleet lähes järjestään alaikäisten tekemiä. Valitettavan usein tapahtumat ovat sattuneet koulun pihalla tai sen läheisyydessä.

Kiusaamista ja kiduttamista on ilmennyt siilien potkimisesta joutsenten ampumiseen ja kivittämiseen. Osa tapauksista on vielä julmempia. Erään talvella heränneen siilin läpi oli pistetty puukeppi ja toista oli käytetty lasten leikissä jalkapallona. Eräässä tapauksessa siili oli hukutettu suihkulähteeseen.

Eläinsuojeluyhdistyksestä uskotaan, että lapset eivät välttämättä tiedä tai ymmärrä luonnonvaraisten eläinten kokevan kipua ja pelkoa siinä missä lemmikkieläimetkin.

SEYn eläinsuojeluneuvojiin voi olla yhteydessä, kun epäilee eläimen olevan avun tarpeessa. SEYllä on yli 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa.

Suomen Eläinsuojeluyhdistys: http://www.sey.fi

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>