Uutiset

Lyly esitteli pormestariohjelman - työllisyyden vahvistaminen on Tampereella valtuustokauden tärkein tavoite

Lyly esitteli pormestariohjelman - työllisyyden vahvistaminen on Tampereella valtuustokauden tärkein tavoite

Lauri Lylyn 23.5. esittelemässä ”Inhimillinen ja vetovoimainen Tampere” -pormestariohjelmassa työllisyystilanteen parantaminen, kaupungin elinvoimaisuuden vahvistaminen ja kaupungin talouden saaminen tasapainoon ovat tärkeimmät tavoitteet.

Kaikki valtuustoryhmät olivat mukana pormestariohjelman laadinnassa ja ryhmien neuvottelijat ovat hyväksyneet sen sisällön yksimielisesti. Lylyn mukaan ohjelma valmisteltiin hyvässä hengessä ja poikkeuksellisen yksituumaisesti.

– Laajapohjainen yhteisymmärrys tulevan valtuustokauden keskeisistä painotuksista on tärkeää, kun toteutamme ohjelman palvelulupauksia, valmistaudumme sote- ja maakuntauudistuksen hallittuun läpivientiin ja uuden kunnan rooliin ja tehtäviin, Lyly toteaa.

Tampereen taloutta haittaa muuta maata korkeampi työttömyys. Työttömyysaste on noin 15 prosenttia. Tilanteeseen haetaan parannusta mm. yritysten toimintaedellytysten parantamisella, työllisyydenhoidon kuntakokeilun tuomilla uusilla mahdollisuuksilla ja kaupungin omilla työllistävillä rakennushankkeilla sekä hankintapolitiikalla.

Neuvotteluja ohjelmasta on käyty kaksi viikkoa Lylyn johdolla.

– Eteläpuiston kaavoitus oli yksi eniten neuvotteluja vaatinut asiakokonaisuus. Lopputuloksena päädyttiin ratkaisuun, jossa Eteläpuiston ranta-alue (Eteläpuisto-kadun eteläpuolinen alue) irrotetaan vireillä olevasta asemakaavaprosessista. Eteläosaan tehdään uusi suunnitelma, jossa säilytetään nykyinen rantaviiva, kevennetään rakentamista ja säilytetään puistomainen virkistyskäyttö, Lyly kertoo.

Tampereen pormestari ja apulaispormestarit valitaan valtuustossa 12.6.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>