Uutiset

Sisäilmaongelmia myös Hirvialhon koulussa – Akaa harkitsee väistötiloja myös Hirvialhon koululaisille

Sisäilmaongelmia myös Hirvialhon koulussa – Akaa harkitsee väistötiloja myös Hirvialhon koululaisille

Akaassa sijaitsevassa Hirvialhon koulussa on myöskin havaittu sisäilmaongelmia. Akaan kaupunki tiedotti eilen perjantaina, että kellaritiloista pääsee epäpuhtauksia koulun luokkiin putkiläpivientien kautta. Tiedotteen mukaan putkiläpiviennit tiivistetään ja kellaritilat puhdistetaan päästölähteistä kesän aikana. Luokat siivotaan ja tarvittaessa desinfioidaan. Asia selviää DI Kari Immosen tutkimuksista. Professori Tuula Putukselta odotetaan täydentävää riskianalyysia tutkimuksiin liittyen.

Tiedotteessa mainitaan myös, että Akaan kaupungin toimialat työskentelevät tiiviisti yhteistyössä, jotta ongelmat saadaan korjattua kesän aikana.

Myös Hirvialhon koulun läheisyydessä sijaitsevassa Keskustan koulussa on ollut sisäilmaongelmia jo pidemmän aikaa. Keskustan koulun oppilaat opiskelevat tällä hetkellä väistötiloissa. Keskusten koulu ja Hirvialhon koulu muodostavat yhdessä Viialan yhtenäiskoulun.

Akaan kaupunki harkitsee myös Hirvialhon koululle väistötilojen käyttöönottoa. Asia selviää Akaan kaupunginhallituksen 26.5 käydyn kokouksen pöytäkirjasta. Kaupunginhallitus arvioi, että Hirvialhon koululla on käytössä 25 väistötilaa syyslukukauden 2017 loppuun mennessä. Kaupunginhallitus mainitsee pöytäkirjassa myös, että Keskustan koulun väistötiloja tarvitaan mahdollisesti lisää syyslukukaudeksi.

Kaupunki esittää Viialan yhtenäiskoulun väistötiloja varten hankittavien siirtorakennusten hankintaan 569 000 euron määrärahalisäystä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>