Uutiset

Tampereen Teatterilla menestyskausi – katsojamäärä nousi 15 000 katsojalla

Tampereen Teatterilla menestyskausi – katsojamäärä nousi 15 000 katsojalla

Tampereen Teatterissa kävi näytäntövuoden 2016–2017 aikana 114 615 katsojaa. Katsojamäärä nousi edellisestä kaudesta 15 000 katsojalla. Suosituin näytelmä oli komedia Näytelmä joka menee pieleen.

Eniten katsojia keräsi Suomen kantaesityksen saanut komedia Näytelmä joka menee pieleen, jonka 60 esityksessä kävi 26 468 katsojaa. Esityksen täyttöaste oli komeat 98 prosenttia. Toiseksi suosituin näytelmä oli Juha Jokelan vahva aikalaisdraama Patriarkka, jonka 53 esityksessä kävi 20 969 katsojaa. Täyttöaste oli 88 %. Kolmannelle sijalle nousi ajankohtaisesti erilaisuutta käsittelevä Larry Shuen komedia Ulkomaalainen. Sen 50 esityksessä kävi 11 061 katsojaa ja täyttöaste oli 96 %. 100-prosenttisen täydet salit keräsi kevätkaudella ensi-iltansa saanut Satu Rasilan avioliittoa ja Alzheimeria käsittelevä draama Katoava maa.

Syyskaudella 2017 Tampereen Teatterissa nähdään kolme ensi-iltaa. Antti Mikkolan uusi sovitus Maria Jotunin klassikosta Huojuva talo aloittaa ensi-iltakauden 31.8. Frenckellissä. Pääosissa nähdään Arttu Ratinen ja Anna-Maija Tuokko.

Georg Malviuksen ohjaama suurmusikaali Cats saa ensi-iltansa 8.9. päänäyttämöllä. Ennakkomyynti on ollut ennätyksellistä. Lippuja on myyty ja varattu yhteensä 32 000. Kolmantena ensi-iltana nähdään Ilkka Remeksen ensimmäinen näytelmä, sieppausdraama Musta sydän. Sen kantaesitys on 13.10. päänäyttämöllä. Ohjauksesta vastaa Tommi Auvinen.

Ohjelmistossa jatkavat komediat Näytelmä joka menee pieleen ja Ulkomaalainen, avioliittodraama Katoava maa sekä jo kuudetta vuotta jatkava joulunäytelmä Saiturin joulu.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>