Uutiset

Syyttäjä vaatii elinkautista ilmastointiteippimurhasta syytetylle 18-vuotiaalle

Syyttäjä vaatii elinkautista ilmastointiteippimurhasta syytetylle 18-vuotiaalle

Syyttäjä vaatii 18-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeutta 17-vuotiaan tyttöystävänsä murhasta. Teko tapahtui syytteen mukaan helmikuussa Nokialla.

Syytteen mukaan syytetty teippasi 17-vuotiaan tytön pään ympärille ilmastointiteippiä siten, että tämä ei pystynyt hengittämään. Tätä ennen hän teippasi tytön kädet yhteen siten, että tämän oli vaikeampi puolustautua. Tyttö oli syytteen mukaan teipattuna 10–15 minuuttia, ennen kuin poliisi löysi hänet sängyn alta. Hänet vietiin sairaalaan, mutta hänen henkeään ei pystytty enää pelastamaan.

Syytteen mukaan tytön sydän pysähtyi ja hapenpuute johti verenkierron pysähtymiseen. Seurauksena oli vaikea aivovaurio ja tytön kuolema.

Syytteen mukaan syytetyn ensimmäinen yritys teipata tyttöystävänsä epäonnistui. Tytön vastustuksesta, anelusta ja rimpuilusta huolimatta mies piti kiinni päätöksestään. Lisäksi hän pahoinpiteli syytteen mukaan tyttöä rajusti sekä ennen teippausta että sen jälkeen.

Syytetty on syytteen mukaan ollut tietoinen siitä, että hengitysteiden tukkiminen ilmastointiteipillä tulee aiheuttamaan uhrin kuoleman. Mies kietoi syytteen mukaan teippiä 10–12 kierrosta tytön pään ympärille siten, että teippi peitti tämän suun ja nenän.

Poliisitutkinnassa mies on myöntänyt teippaamisen ja kertonut jossain määrin ymmärtäneensä teipanneensa muutakin kuin suun. Hän on kertonut, että ei muista kaikkia yön tapahtumia.

Surmateko tapahtui syytteen mukaan kolmikerroksisen kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa hieman ennen keskiyötä. Yksi todistajina kuultavista naapureista soitti hätäkeskukseen.

Tapausta käsitellään tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>