Uutiset

Härkälinnun pesintää häirittiin Viinikan Pahalammenpuistossa

today5.6.2017

share close

Kuva: Jukka T. Helin[/caption]

Tampereella Viinikassa sijaitsevassa Pahalammessa pesii tänäkin vuonna härkälintupariskunta. Härkälinnun pesintä Pahalammessa on sikäli ainutlaatuista, koska laji pesii niin lähellä kaupungin keskustaa. Pahalammi on vilkas ja suosittu puistoalue, joten härkälinnut altistuvat monenlaisille häiriöuhille. Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys vetoaa, että Pahalammenpuistossa käyvät ottavat huomioon härkälinnut ja muut alueella esiintyvät linnut.

Härkälintupariskunta on saanut ensimmäisen poikasensa eilen 3.6. Poikanen on ollut pesässä. Hyvin näkyvä pesä sijaitsee vähän matkan päässä rannasta.

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys sai tänään tiedon, että alueella on häiritty härkälinnun pesintää heittämällä koiralle rengasta veteen lähelle härkälintujen pesää. Koira ui lukuisaan kertaan pesän viereen, ja härkälinnut yrittivät ajaa koiraa pois. Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys muisututtaa, että koiranomistajien menettely on rauhoitetun pesivän linnun häirintää, joka on luonnonsuojelulaissa kielletty. Yhdistys lisäksi toteaa, että on erittäin ikävää, jos härkälinnun pesintä epännistuu ja poikaset menehtyvät tällaisen häirinnän vuoksi.

Yhdistys kertoo myös, että samanlaista välinpitämättömyyttä kaikesta valistuksesta huolimatta havaitsee edelleen myös esimerkiksi Iidesjärven rannoilla. Koirien annetaan juosta vapaana pitkin rantametsiä lintujen pesimäaikaan. Vaikka koirat eivät sinällään vaanisi lintuja tai niiden poikasia, ne häiritsevät lintuja siten, että munat tai poikaset voivat tuhoutua. Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys vetoaa jälleen koiranomistajiin, että lemmikkieläimiä ulkoilutettaessa otetaan huomioon linnut ja muu luonto sekä voimassa olevat säännökset. Samalla Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys kiittää kaikkia niitä lukuisia koiranomistajia, jotka jo nyt menettelevät vastuullisesti tässä suhteessa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

Post comments (0)

Comments are closed.


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%