Uutiset

Eppu Normaali -veistos nousee Ylöjärvelle kesällä 2018

today6.6.2017

share close

Ylöjärven kaupunki toteuttaa Eppu Normaali –veistoksen, joka valmistuu kesällä 2018. Veistos sijoitetaan keskeiselle paikalle, Ylöjärven kaupungintalon aukiolle. Kaupunki tilaa teoksen kuvanveistäjä Kimmo Schroderukselta.

Ylöjärven kaupunki haluaa kunnioittaa veistoksella ylöjärveläisyhtyeen poikkeuksellisen pitkää ja hienoa uraa.

”Ylöjärvi tunnetaan Eppu Normaalista. Yhtye perustettiin Ylöjärvellä vuonna 1976 ja Ylöjärvi on ollut siitä lähtien osa Eppuja ja päinvastoin”, toteaa Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.

Kaupunki ja yhtye tekivät taiteilijavalinnan yhdessä. Yhtyeen näkemyksillä oli ratkaiseva merkitys. Valintaprosessin aikana yhtye mieltyi kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen teosten muotokieleen ja hänen ajatuksiinsa tulevasta teoksesta.

”Veistoksen perusidea on selvillä ja se pohjautuu suoraan bändin historiaan. Näköisteosta tai patsasta ei ole tulossa”, paljastaa taiteilija Kimmo Schroderus.

Eppu Normaali -veistos on hankkeena hyvin poikkeuksellinen. Populaarikulttuuria tai sen edustajia ei ole Suomessa juurikaan ikuistettu julkisiin taideteoksiin.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen. Veistos valmistuu kesällä 2018 ja se sijoitetaan keskeiselle ja näkyvälle paikalle kaupungintalon aukiolle, lähelle ylöjärveläisten suosimaa Räikänpuistoa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%