Uutiset

Tampereelle istutetaan lähes 40 000 kesäkukkaa

today7.6.2017

share close

Tampereen puistoihin sekä tori- ja katualueille istutetaan tänäkin kesänä lähes 40 000 kesäkukkaa juhannukseen mennessä. Tällä viikolla aloitettiin kannojen istutus. Koskipuistoon väriä tuo jo noin 1000 punaista kannaa, ja keskiviikkona 7.6.2017 toiselle puolelle koskea Kirjastonpuistoon istutetaan 800 kannaa. Loppuviikosta Nalkalan rantaan ilmestyvät keltaiset kannat ja Pyynikin ammattikoulun edustalle punaiset kannat.

Kesäkukkaryhmiä ja kesäkukkaruukkuja tulee keskustaan ja eri puolille Tamperetta. Kesäkukkien ohella puistoissa on myös monivuotisia perennoita. Keskustorin alueelle tulevat istutukset ja ruukkukukat ovat tänä vuonna sinivalkoisia Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Erilaiset työmaat tuovat muutoksia ruukkujen sijoitteluun. Esimerkiksi Rautatienkadun liikenteenjakajan ruukut vietiin tänä vuonna Sorin aukiolle.

Suosituimpia lajikkeita kaupungin penkeissä ovat begonia, pelargonia uudenguineanliisa, petunia, salvia, zinnia ja gaura, jolla on valkoinen tähkämäinen kukka. Laikunlavan viereiseen, Kirjastonpuiston kukkapuutarhaan istutetaan entiseen tapaan kesäksi narsissitupakkaa, hämähäkkikukkaa, salviaa, gauraa, uudenguineanliisaa, punalehteä, lehtibegoniaa, kyynelverenpisaraa ja uudenseelanninpellavaa.

Kaikki kesäkukat on kasvatettu Mäkelän puutarhalla Lempäälässä, ja niitä tuodaan sieltä päivittäin suoraan istutuspaikoille isoihin ryhmiin. Ruukkujen ja pienien ryhmien kukat tuodaan Hatanpään puutarhalle. Kukat istutetaan ruukkuihin Hatanpäällä.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%