Uutiset

Koivistonkylään 30 km/h nopeusrajoitus

Koivistonkylään 30 km/h nopeusrajoitus

Tampereen Koivistonkylän asuinalueen ajonopeuksien nopeusrajoitusjärjestelmän muutos hyväksyttiin Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnassa eilen keskiviikkona 7.6.2017. Samalla hyväksyttiin liikenteen rauhoittamistoimia alueella. Nopeudet muuttuvat pääosin aiemmasta 40:n aluenopeudesta 30 kilometriin tunnissa.

Koivistonkylän asuinalueella aluenopeusrajoitus 40 kilometriä tunnissa muuttuu aluenopeusrajoitukseen 30 kilometriä tunnissa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Suunnitteluesitys perustui nykyisen liikenneverkon analyysiin, alueella tehtyihin ajoneuvoliikenteen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden laskentoihin, mitattuihin todellisiin, nykyisiin ajonopeuksiin, liikenneonnettomuusanalyysiin, kulkumuotojen verkkohierarkiaan ja asuinalueella olevien palvelujen sijoittumiseen.

Vuonna 2017 toteutetaan kevyemmät rauhoittamistoimenpiteet, ja seurataan nopeusrajoitusmuutoksen vaikutuksia talven yli. Seurantojen perusteella toteutetaan mahdollisesti vuonna 2018 lisää rauhoittamistoimenpiteitä.

Liitemateriaaliin lisätään rauhoittamiskohteiksi Rintamäenkatu Rintamäenkujan kohdalla, Veisunkatu Kauhakadun liittymässä, Kaonpäänkatu Huikarinkadun liittymässä, Kaonpäänkatu Noronkadun kohdalla sekä Riippakatu Mahlankadun liittymän kohdalla. Edelleen lisätään suojatiet Rintamäenkadun ja Hylliniitynkadun liittymään sekä Rintamäenkadun ja Koivistontien liittymään.

Aluenopeusrajoituksen muutokset toteutetaan vuosien 2017 - 2021 kuluessa tarkempien asuinaluekohtaisten suunnitelmien perusteella. Samassa yhteydessä toteutetaan tarvittavat liikenteenrauhoittamistoimenpiteet, ja arvioidaan pyöräilyn mahdollinen sijoittaminen ajoradalle.

 

 • Tapio Koho

  Kyllä on päättäjillä ajatusmaailma täysin hukassa, Tällä nopeusrajoitus säännöillä ei ole muuta hyötyä
  kun valtion kassan kartuttaminen.
  Näin saamme varmasti ohituksia puolet enemmän ja samalla vaaratilanteita lapsille sekä muille kulkijoille.
  Liikenteen pitäisi olla sujuvaa eikä jarruttelevaa, tuntuu kuin näitä päätöksiä olisi tekemässä ihmiset jotka eivät liiku omilla kulkuvälineillään.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>