Uutiset

Nokian vesikriisiin liittyviä korvaushakemuksia vielä käsittelemättä

Nokian vesikriisiin liittyviä korvaushakemuksia vielä käsittelemättä

Noin 200 Nokian vuoden 2007 vesikriisin aikaista korvausvaatimusta on yhä käsittelemättä.

Kesäkuussa 2016 Nokian kaupunki tiedotti, että sillä on vuonna 2007 tapahtuneen vesikriisin ajalta jäänyt 172 korvaushakemusta käsittelemättä, ja että käsittelemättömät hakemukset on saatettu ratkaisuun niin, että korvaukset maksetaan korvauksen saajien tileille ensi tilassa. Asiaa koskevassa myöhemmässä tarkastuksessa kuitenkin todettiin, että korvauspäätöksiä oli tehty 132, joista maksuunpantu 92 päätöstä.

Keväällä 2017 suoritetuissa tarkemmissa selvityksissä ilmeni, että vesikriisin aikaisia korvausvaatimuksia on edelleen käsittelemättä noin 200. Nokian kaupunki pahoittelee kesäkuussa 2016 antamaansa virheellistä tiedotetta. Samoin kaupunki pahoittelee vahingonkärsijöille kohtuuttoman kauan kestänyttä korvauskäsittelyä ja maksuja.

Kesällä 2016 92 korvauksenhakijalle maksettiin korvauksia yhteensä noin 20 000 euroa ja näille korvauksille viivästyskorkoja noin 8 000 euroa. Nyt käsittelemättömiksi todettujen korvaushakemusten yhteismäärä on noin 100 000 euroa.

Nokian kaupunki arvioi, että kaikki korvauspäätökset tehdään elokuun loppuun 2017 mennessä. Korvauspäätöksiä valmistellaan sekä kaupungin omana työnä että myös ostopalveluna asianajotoimistolta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>