Uutiset

Pirkanmaan ELY-keskus on vahvistanut joukkoliikenteen palvelutason vuosiksi 2017–2019

today12.6.2017

share close

Pirkanmaan ELY-keskus on tehnyt päätöksen toimivalta-alueensa joukkoliikenteen palvelutasosta vuosille 2017–2019. Palvelutasosuunnitelma pohjautuu alueen asukkaiden liikkumistarpeisiin ja se on laadittu yhteistyössä alueen kuntien kanssa. Määrittelyssä on sovellettu Liikenneviraston palvelutaso-ohjetta.

Pirkanmaan maakunnassa joukkoliikenteen toimivaltaisia viranomaisia ovat Pirkanmaan ELY-keskus ja Tampereen kaupunki, joka vastaa Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteestä. Pirkanmaan ELY-keskus määrittää joukkoliikenteen palvelutason toimivalta-alueensa kuntakeskusten välisille yhteyksille sekä muiden suurimpien taajamien yhteyksille, joissa on koettu olevan potentiaalia toimivan joukkoliikenteen järjestämiselle. Kaukoliikenteen (sis. junaliikenne) palvelutason määrittelystä vastaa liikenne- ja viestintäministeriö. Kunnat vastaavat kuntien sisäisestä liikenteestä, erityisesti koulukuljetuksista.

Joukkoliikenteen matkustajamäärien kasvattamista tavoitellaan Valkeakosken ja Tampereen sekä Toijalan ja Tampereen välillä. Myös Ikaalisten ja Tampereen, Vammalan ja Tampereen sekä Pälkäneen ja Tampereen välillä tavoitellaan hyvää joukkoliikenteen palvelutasoa ja joukkoliikenteen houkuttelevuuden parantamista. Muilla yhteysväleillä liikenteen kehittämisen painopiste on toisen asteen opiskelijoiden matkojen turvaamisessa sekä matkaketjujen sujuvoittamisessa. Junavuorojen tarjonnan ylläpitäminen on palvelutason säilyttämisen kannalta keskeistä.

Joukkoliikenteen palvelutason kannalta tärkeimmät kehittämiskohteet ovat yhteen toimivat lippujärjestelmät Pirkanmaan joukkoliikenteessä ja se, että kaikki joukkoliikennettä koskeva tieto on saatavissa yhdestä lähteestä ja mobiilisti. Myös liityntäyhteyksien, liityntäpysäkkipaikkojen ja solmupysäkkien kehittäminen sekä aikataulujen yhteensovittaminen ovat avainasemassa matkaketjujen sujuvoittamisessa.

Palvelutasosuunnitelman toteuttaminen edellyttää kuntien osallistumista liikenteen hankintaan yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Tavoitteena on, että jatkossa palvelutasosuunnitelmaa hyödynnetään käytettävissä olevan rahoituksen puitteissa ELY-keskuksen ja kuntien yhteisten liikennehankintojen pohjana.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%