Uutiset

AL: Hämeenkyrössä nuorisokodin ohjaajaa lampunjalalla pahoinpidellyt ja johdolla kuristanut 16-vuotias vangittiin

AL: Hämeenkyrössä nuorisokodin ohjaajaa lampunjalalla pahoinpidellyt ja johdolla kuristanut 16-vuotias vangittiin

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 16-vuotiaan pojan, joka pahoinpiteli Hämeenkyrössä nuorisokodin ohjaajan ja varasti nuorisokodin pihasta auton, kertoo Aamulehti. 16-vuotias löi työntekijää pöytälampunjalalla ja kuristi tätä lampun johdolla. Työntekijä onnistui kuitenkin saamaan kätensä johdon väliin, mikä vangitsemisvaatimuksen mukaan esti lopullisen kuristumisen. Asukkaan huoneesta löytyi lisää kuristussilmukoita, minkä perusteella vangitsemisvaatimuksessa todetaan hänen odottaneen tekonsa toteuttamiselle sopivaa tilaisuutta.

16-vuotias vangittiin epäiltynä törkeästä ryöstöstä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan tutkittavana olevan rikoksen törkeyden ja sen selvittämisen tärkeyden vuoksi vangitseminen on perusteltua, vaikka epäilty on alaikäinen. Poliisin mukaan pojalla on entuudestaan väkivaltarikostaustaa.

Aamulehden tietojen mukaan epäilty vastusti vangitsemista ja vetosi alaikäisyyteensä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat torstaina 15. kesäkuuta. Pahoinpitelyn jälkeen epäilty anasti pihassa olleen auton. Partion tavoittaessa anastetun auton Sastamalassa alkoi 85 km kestänyt takaa-ajo, joka päätyi Auraan. Matkalla takaa-ajoon ja pysäyttämisyrityksiin osallistui useita poliisipartioita. Epäilty pakeni poliisia noin 150 km/h tuntinopeudella. Nopeusrajoitus vaihteli 60:sta 80:aan km/h. Epäilty ajoi pitkiä matkoja vastaantulijoiden kaistalla.

Lopulta auto ajoi poliisin piikkimattoon, mutta ajo jatkui vielä 6 km, vaikka renkaat olivat irronneet vanteilta. Poliisi joutui lopulta kiilaamaan epäillyn auton pois tieltä. Pakenevaan autoon kiinniajanut poliisiauto vaurioitui keulastaan. Poliisi joutui ottamaan epäillyn autosta voimakeinoin, koska hän ei edelleenkään totellut poliisin käskytystä.

Aamulehden uutinen ->

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>