Uutiset

Taysin psykiatrian ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon lisää henkilökuntaa

today19.6.2017

share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt lisätä syyskuun alusta hoitohenkilökuntaa Taysin psykiatrian toimialueelle potilaiden ja henkilökunnan turvallisuusriskien lisäännyttyä. Vastaavasti lääkäreitä lisätään tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuualueelle, jossa helpotetaan työssä havaittua kuormittuneisuutta.

Potilaiden ja henkilöstön turvallisuusriskit ovat Taysin psykiatrian toimialueella lisääntyneet sen jälkeen, kun akuutit ja tahdosta riippumattoman hoidon potilaat päivystysasetuksen mukaisesti keskitettiin yhteen sairaalaan. Riskit näyttäytyvät väkivallan uhkatilanteina, joiden hallitsemiseen ja ennakointiin tarvitaan aiempaa enemmän työntekijöitä. Myös eräitä ostopalveluina hankittuja palveluita, kuten syömishäiriöpotilaiden osastohoito, on siirretty omaksi toiminnaksi.

Tays Pitkäniemen osastoilla hoitohenkilöstön resurssi on edelleen maan alhaisempia verrattuna muihin yliopisto- ja keskussairaaloihin. Aikuispsykiatrian hoitohenkilöstön mitoitus sairaansijaa kohden on 1,1, kun koko maan keskiarvo 1,26. Jotta saavutettaisiin henkilöstömitoituksen valtakunnallinen keskiarvo, Pitkäniemeen tarvitaan 25 uutta hoitajaa. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina, että psykiatrian toimialueelle lisätään syyskuun alusta seitsemän uutta vakanssia ja loput valtakunnallisen mitoituksen mukaiset vakanssit suunnitellaan seuraavien vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmiin.

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%