Uutiset

Taysin psykiatrian ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon lisää henkilökuntaa

Taysin psykiatrian ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon lisää henkilökuntaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt lisätä syyskuun alusta hoitohenkilökuntaa Taysin psykiatrian toimialueelle potilaiden ja henkilökunnan turvallisuusriskien lisäännyttyä. Vastaavasti lääkäreitä lisätään tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuualueelle, jossa helpotetaan työssä havaittua kuormittuneisuutta.

Potilaiden ja henkilöstön turvallisuusriskit ovat Taysin psykiatrian toimialueella lisääntyneet sen jälkeen, kun akuutit ja tahdosta riippumattoman hoidon potilaat päivystysasetuksen mukaisesti keskitettiin yhteen sairaalaan. Riskit näyttäytyvät väkivallan uhkatilanteina, joiden hallitsemiseen ja ennakointiin tarvitaan aiempaa enemmän työntekijöitä. Myös eräitä ostopalveluina hankittuja palveluita, kuten syömishäiriöpotilaiden osastohoito, on siirretty omaksi toiminnaksi.

Tays Pitkäniemen osastoilla hoitohenkilöstön resurssi on edelleen maan alhaisempia verrattuna muihin yliopisto- ja keskussairaaloihin. Aikuispsykiatrian hoitohenkilöstön mitoitus sairaansijaa kohden on 1,1, kun koko maan keskiarvo 1,26. Jotta saavutettaisiin henkilöstömitoituksen valtakunnallinen keskiarvo, Pitkäniemeen tarvitaan 25 uutta hoitajaa. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina, että psykiatrian toimialueelle lisätään syyskuun alusta seitsemän uutta vakanssia ja loput valtakunnallisen mitoituksen mukaiset vakanssit suunnitellaan seuraavien vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmiin.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>