Uutiset

Poliisi varoittaa asuntomurtojen vaarasta juhannuksena

today22.6.2017

share close

Poliisi tiedottaa, että Hämeessä on jokakesäiseen tapaan tehty havaintoja sellaisten ammattimaisten rikollisten aktivoitumisesta, jotka saapuvat Suomeen rikoksia tehdäkseen ja poistuvat maasta pian sen jälkeen.

Kanta-Hämeessä on tehty Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä asuntomurtoja, joita epäillään rajan yli tulleiden rikollisten tekemiksi. Kodeista on viety rannekelloja, koruja sekä käteistä rahaa.  Lammilla ulkomaalainen mies oli pysäyttänyt henkilöauton viittilöimällä avuntarpeesta, minkä jälkeen hän oli tunkeutunut autoon ja vaatinut kuljettajalta rahaa.

Poliisi varoittaa etenkin asuntomurtojen vaarasta nyt, kun talot tyhjentyvät asukkaiden lähtiessä juhannuksen ja kesälomien viettoon. Asunto kannattaa pitää asutun näköisenä ja sopia esimerkiksi naapurin kanssa nurmikon leikkuusta ja postilaatikon tyhjentämisestä.

Monia murtoja on edeltänyt jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu, joten poliisille kannattaa ilmoittaa asuinalueilla liikkuvista epäilyttävistä kulkijoista tai ajoneuvoista. Samoin muista normaalista poikkeavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa. Joitakin murtoja ennen oveen on jätetty nojaamaan harja tai ovenrakoon työnnetty tulitikkuja sen selvittämiseksi, ovatko asukkaat kotosalla.

Tiellä liikkuessa on hyvä muistaa, että vaikka suurin osa avuntarvitsijoista on oikealla asialla, tilanteissa on syytä pysyä valppaana ja pohtia, onko pysähtyminen turvallista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%