Uutiset

Poliisi varoittaa asuntomurtojen vaarasta juhannuksena

Poliisi varoittaa asuntomurtojen vaarasta juhannuksena

Poliisi tiedottaa, että Hämeessä on jokakesäiseen tapaan tehty havaintoja sellaisten ammattimaisten rikollisten aktivoitumisesta, jotka saapuvat Suomeen rikoksia tehdäkseen ja poistuvat maasta pian sen jälkeen.

Kanta-Hämeessä on tehty Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä asuntomurtoja, joita epäillään rajan yli tulleiden rikollisten tekemiksi. Kodeista on viety rannekelloja, koruja sekä käteistä rahaa.  Lammilla ulkomaalainen mies oli pysäyttänyt henkilöauton viittilöimällä avuntarpeesta, minkä jälkeen hän oli tunkeutunut autoon ja vaatinut kuljettajalta rahaa.

Poliisi varoittaa etenkin asuntomurtojen vaarasta nyt, kun talot tyhjentyvät asukkaiden lähtiessä juhannuksen ja kesälomien viettoon. Asunto kannattaa pitää asutun näköisenä ja sopia esimerkiksi naapurin kanssa nurmikon leikkuusta ja postilaatikon tyhjentämisestä.

Monia murtoja on edeltänyt jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu, joten poliisille kannattaa ilmoittaa asuinalueilla liikkuvista epäilyttävistä kulkijoista tai ajoneuvoista. Samoin muista normaalista poikkeavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa. Joitakin murtoja ennen oveen on jätetty nojaamaan harja tai ovenrakoon työnnetty tulitikkuja sen selvittämiseksi, ovatko asukkaat kotosalla.

Tiellä liikkuessa on hyvä muistaa, että vaikka suurin osa avuntarvitsijoista on oikealla asialla, tilanteissa on syytä pysyä valppaana ja pohtia, onko pysähtyminen turvallista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>