Uutiset

Tays aloitti yhteistyön ruotsalaissairaalan kanssa

Tays aloitti yhteistyön ruotsalaissairaalan kanssa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on allekirjoittanut sopimuksen Taysin ja Tukholmassa sijaitsevan Karoliinisen yliopistosairaalan välillä lääketieteellistä diagnostiikkaa ja hoitoa sekä koulutus- ja innovaatiotoimintaa koskevasta yhteistyöstä. Se sisältää esimerkiksi erikoisalojen haastavien potilaiden konsultaatiota ja keskinäistä täydennyskoulutusta.

Nyt solmitulla sopimuksella Taysin ja Karoliinisen yliopistosairaalan potilaiden hoidossa on mahdollista hyödyntää molemminpuolista lääketieteellistä asiantuntemusta sekä asiantuntijoiden kouluttautumismahdollisuuksia, kuten Taysissa sijaitsevan Kirurgian koulutuskeskuksen palveluja. Kirurgian koulutuskeskus on Pohjoismaiden ainoa kirurgisten taitojen koulutuskeskus, jossa harjoitellaan toimenpiteitä vainajilla.

Taysista on jo osallistunut asiantuntijoita Karoliinisen yliopistosairaalan tapaturmatiimin sekä sappi- ja haimakirurgian tiimin toimintaan. Yhteistyömahdollisuuksia on kaavailtu muun muassa vatsa- ja sisäelinkirurgiassa, plastiikkakirurgiassa, tuki- ja liikuntaelinkirurgiassa sekä silmätaudeissa. Yhteistyötä pystytään tekemään lisäksi tietoturvallisilla ja korkealuokkaisilla videoyhteyksillä, joiden laatu mahdollistaa nykyään esimerkiksi diagnoosien tekemisen

Tays on kiinnostunut myös Karoliinisen yliopistosairaalan innovaatiotoiminnan mallista, joka perustuu tiiviiseen yhteistyöhön terveydenhuollon teknologiayritysten kanssa.

Nyt allekirjoitetun pääsopimuksen jälkeen valmistellaan yksityiskohtaisemmat erikoisalasopimukset käytännön yhteistyöstä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>