Uutiset

Tays aloitti yhteistyön ruotsalaissairaalan kanssa

today3.7.2017

share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on allekirjoittanut sopimuksen Taysin ja Tukholmassa sijaitsevan Karoliinisen yliopistosairaalan välillä lääketieteellistä diagnostiikkaa ja hoitoa sekä koulutus- ja innovaatiotoimintaa koskevasta yhteistyöstä. Se sisältää esimerkiksi erikoisalojen haastavien potilaiden konsultaatiota ja keskinäistä täydennyskoulutusta.

Nyt solmitulla sopimuksella Taysin ja Karoliinisen yliopistosairaalan potilaiden hoidossa on mahdollista hyödyntää molemminpuolista lääketieteellistä asiantuntemusta sekä asiantuntijoiden kouluttautumismahdollisuuksia, kuten Taysissa sijaitsevan Kirurgian koulutuskeskuksen palveluja. Kirurgian koulutuskeskus on Pohjoismaiden ainoa kirurgisten taitojen koulutuskeskus, jossa harjoitellaan toimenpiteitä vainajilla.

Taysista on jo osallistunut asiantuntijoita Karoliinisen yliopistosairaalan tapaturmatiimin sekä sappi- ja haimakirurgian tiimin toimintaan. Yhteistyömahdollisuuksia on kaavailtu muun muassa vatsa- ja sisäelinkirurgiassa, plastiikkakirurgiassa, tuki- ja liikuntaelinkirurgiassa sekä silmätaudeissa. Yhteistyötä pystytään tekemään lisäksi tietoturvallisilla ja korkealuokkaisilla videoyhteyksillä, joiden laatu mahdollistaa nykyään esimerkiksi diagnoosien tekemisen

Tays on kiinnostunut myös Karoliinisen yliopistosairaalan innovaatiotoiminnan mallista, joka perustuu tiiviiseen yhteistyöhön terveydenhuollon teknologiayritysten kanssa.

Nyt allekirjoitetun pääsopimuksen jälkeen valmistellaan yksityiskohtaisemmat erikoisalasopimukset käytännön yhteistyöstä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%