Uutiset

Terva palaa ja tervasavu leijailee Seitsemisessä

Terva palaa ja tervasavu leijailee Seitsemisessä

Kuva: Seitsemisen kansallispuisto[/caption]

Koveron perinnetilalla Seitsemisen kansallispuistossa sytytetään tervahauta lauantaina 8.7.2017 kello 10. Haudan sytyttävät tervamahtarit perinteisten sytytysrituaalien ja -loitsujen avulla.Aiemmin tervehautaa on poltettu Seitsemisessä viisi vuotta sitten vuonna 2012.

Metsähallituksen luontopalvelut tekee tervahaudan yhdessä SLL:n Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin talkooleiriläisten kanssa.  Tervahaudan rakentaminen eli ladonta alkaa torstaina 6.7., josta lähtien talkoolaiset valvovat hautaa yötä päivää lauantaihin 15.7. saakka.

Tervaa odotetaan valuvan ronkkelista eli valumaputkesta kolmen päivän päästä sytytyksestä. Tervaa myydään paikan päällä kansallispuiston etiketillä varustettuina pienpulloissa.

Tervahaudan poltolla juhlistetaan myös Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Terva oli 1600-luvulta 1800-luvulle saakka tärkeä vientituote. Tervan poltto ja myynti työllisti paljon suomalaisia, ja tervaa myös käytettiin kotitalouksissa moneen tarpeeseen. Nykyisin tervaa käytetään puuveneiden ja puun suojauksen lisäksi esimerkiksi ihon hoidossa ja hyönteisten torjunnassa.

Lisätietoa tapahtumasta Seitsemisen kansallispuiston www-sivuilta -> 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>