Uutiset

Sinilevä runsastunut Pirkanmaan järvissä

Sinilevä runsastunut Pirkanmaan järvissä

Kuva: Nina Ylitalo[/caption]

Sinilevä on selvästi runsastunut Pirkanmaan järvissä, ilmenee Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedoista. Nokialla Pyhäjärven Halkoniemen uimarannassa, Lehtiniemessä ja Maatialanlahdessa havaittiin runsaasti sinilevää, ilmenee Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedoista.

Vähän sinilevää havaittiin seitsemässä paikassa, Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa (Vesilahti), Kirkkojärven Lempoisten uimalassa (Lempäälä), Mäyriänrannassa (Lempäälä) ja Kranstolpan uimarannassa (Pirkkala). Vähäisiä sinilevähavaintoja tehtiin myös Kangasalla Roineessa, Vihnusjärvessä Nokialla ja Tampereen Kaukajärvessä.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia enemmän.Valtakunnallisten leväseurantapaikkojen lisäksi Järviwikiin oli kirjattu yleisöhavaintoja erittäin runsaista sinilevämääristä Pyhäjärven Pajulahdesta ja Sammalistonnokasta (Nokia).

Runsaasti sinilevää oli havaittu Ylimmäisessä Savijärvessä Juupajoella ja vähän sinilevää Herrainsaaren lähellä Palovesi-Jäminginselän alueella (Ruovesi) sekä Urjalassa Rutajärvessä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>