Uutiset

Runsaat sateet voivat aiheuttaa tulvariskin

Runsaat sateet voivat aiheuttaa tulvariskin

Suomea tänään ja huomenna piinaavat rankkasateet saattavat aiheuttaa tulvariskin taajama-alueille, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen. Siiskosen mukaan tulvariski on suurin etenkin kuuroittaisten sateiden aikana, jolloin lyhyessä ajassa sataa paljon.

Sateita on odotettavissa iltapäivällä maan etelä-, keski- ja länsiosassa, ja niiden ennustetaan keskittyvän maan länsiosaan. Sademäärät vaihtelevat 5–15 millimetrin paikkeilla.

–  Paikoin voi olla runsaampiakin sateita niin, että sadekertymät voivat olla yli 20 millimetriä, ennustaa Siiskonen.

Huomenna sateet jatkuvat ja rankimmat niistä keskittyvät maan itäosaan. Sademääriksi Siiskonen arvioi 15–20 millimetriä.

–  Paikoin voi tulla jopa yli 30 millimetriä vuorokauden aikana sitä sadetta, että tosiaan jälleen kerran siinä voi olla taajamatulvariskiä, hän sanoo.

Viikonlopun sadetilannetta Siiskonen ei uskalla vielä ennustaa tarkasti, sillä eri siitä on esitetty useita toisistaan poikkeavia ennustemalleja.

–  Yleiskuvaltaan epävakainen matalapainevoittoinen sää, mutta tarkemmat tiedot siitä, missä sataa, kuinka paljon ja kuinka voimakkaasti, ovat hyvinkin epävarmoja vielä.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>