Uutiset

Sinilevää runsaasti Pirkanmaalla

today13.7.2017

share close

Kuva: Nina Ylitalo[/caption]

Pirkanmaan järvissä on tällä viikolla havaittu sinilevää 14 levähavaintopaikalla. Sinileviä oli runsaasti Pyhäjärven Lehtiniemessä (Nokia), Kangasalan Kirkkojärvessä ja Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa.

Vähän sinilevää havaittiin Pyhäjärvessä viidellä havaintopaikalla, Nokialla Halkoniemen uimarannassa ja Maatialanlahdessa, Vesilahden kirkonkylän rannassa sekä Tampereella Rantaperkiön ja Pyynikin uimarannassa.

Vähäisiä sinilevähavaintoja tehtiin myös Pälkäneen Mallasveden Pakanrannassa, Tampereella Näsijärvessä Rauhaniemen uimarannassa ja Kaukajärvessä, Nokian Vihnusjärvessä, Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa (Ikaalinen) ja Kangasalla Roineessa.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia enemmän.

Viikon sisällä on yleisöhavaintoja levistä tullut mm. Palovesi-Jäminginselän alueelta (Ruovesi), Ylimmäisestä Savijärvestä (Juupajoki), Mäyhäjärvestä (Lempäälä), Näsijärven Hangaslahdelta (Tampere), Jokinenjärvestä (Nokia) ja Suonojärvestä (Vesilahti).

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%