Uutiset

Sinilevää runsaasti Pirkanmaalla

Sinilevää runsaasti Pirkanmaalla

Kuva: Nina Ylitalo[/caption]

Pirkanmaan järvissä on tällä viikolla havaittu sinilevää 14 levähavaintopaikalla. Sinileviä oli runsaasti Pyhäjärven Lehtiniemessä (Nokia), Kangasalan Kirkkojärvessä ja Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa.

Vähän sinilevää havaittiin Pyhäjärvessä viidellä havaintopaikalla, Nokialla Halkoniemen uimarannassa ja Maatialanlahdessa, Vesilahden kirkonkylän rannassa sekä Tampereella Rantaperkiön ja Pyynikin uimarannassa.

Vähäisiä sinilevähavaintoja tehtiin myös Pälkäneen Mallasveden Pakanrannassa, Tampereella Näsijärvessä Rauhaniemen uimarannassa ja Kaukajärvessä, Nokian Vihnusjärvessä, Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa (Ikaalinen) ja Kangasalla Roineessa.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia enemmän.

Viikon sisällä on yleisöhavaintoja levistä tullut mm. Palovesi-Jäminginselän alueelta (Ruovesi), Ylimmäisestä Savijärvestä (Juupajoki), Mäyhäjärvestä (Lempäälä), Näsijärven Hangaslahdelta (Tampere), Jokinenjärvestä (Nokia) ja Suonojärvestä (Vesilahti).

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>