Uutiset

Samuelsson satasen neljäs nuorten EM-kisoissa

today15.7.2017

share close

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson avasi 100 metrin neljännellä sijalla Suomen pistetilin Puolan Bydgoszczin 22-vuotiaiden EM-kisoissa.  Samuelssonin aika oli 10,36, ja pronssimitaliin jäi eroa 0,07 sekuntia. Kisan voitti Britannian Ojie Edoburun ajalla 10,14. Slovakian Jan Volko juoksi 10,18 ja pronssin ottanut Norjan Jonathan Quarcoo 10,29.

Samuelsson sinetöi perjantaina myös paikan 200 metrin välieriin. Hän päätti tasapainoisen alkueräjuoksun eränsä kakkossijaan. Se heltisi lopussa hölläten ajalla 20,93. Erän voitti 100 metrin mitalisti Jan Volko ajalla 20,80.

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske eteni 100 metrin aitojen finaaliin välieristä kauden parhaallaan 13,44. Hurske oli Hollannin Nadine Visserin voittaman erän neljäs ja meni jatkoon aikavertailusta. Visserin voittoaika oli 13,15.

Nokian Urheilijoiden Aleksi Jaakkola heitti moukarinheiton EM-finaalissa toisellaan 68,34 ja oli kiinni kahdeksannessa sijassa ja paikassa kolmelle viimeiselle kierrokselle, kunnes Pyhäselän Urheileijoin Markus Kokkonen meni ohi. Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas heitti yhdenneksitoista tuloksella 65,99. Miesten moukarinheitto päättyi unkarilaisten kaksoisvoittoon. Kilpailun tilastosuosikki, yli 78 metriä tällä kaudella heittänyt Bence Halasz vei mestaruuden heitettyään 73,30 ja Bence Pasztor oli toinen 71,51 kantaneella heitolla.

Naisten seitsenottelussa Tampereen Pyrinnön Maria Huntingtonin sijoitus oli 22. pistein 5327. Pari viikkoa sitten hän otteli kauden parhaansa 5496 EM-joukkuekilpailussa Espanjassa. Puolassa Huntington kokosi tulossarjan: 100 metrin aidat 14,00, korkeus 172, kuula 10,59, 200 metriä 25,90, pituushyppy 590, keihäs 31,01 ja 800 metriä 2.26,99.

Tampereen Pyrinnön toinen ottelija Miia Sillman keskeytti polvivaivoihin ottelun avauspäivänä. Seitsenottelun voitti Sveitsin Caroline Agnou, joka kokosi maansa ennätyspisteet 6330. Itävallan Verena Preiner oli toinen maansa 22-vuotiaiden ennätyksellä 6232.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä