Uutiset

Liikenteessä pelätään rattijuoppoja ja ärsyynnytään ohittelijoista

Liikenteessä pelätään rattijuoppoja ja ärsyynnytään ohittelijoista

Suomalaisista lähes kuusi kymmenestä pelkää liikenteessä eniten rattijuoppoja, ilmenee Liikenneturvan teettämästä kyselystä. Ylipuolet (54%) vastanneista pelkäsi seuraavaksi eniten vaarallisia ohituksia. Hieman alle puolet vastanneista pelkäsi heijastittomia jalankulkioita, liukasta tai mustaa jäätä sekä hirviä. Pelkojen kuuden kärjessä olivat myös kännykkää käyttävät autoilijat.

Joka kolmas vastanneesta kertoi ottavansa suuttuneena tai ärsyyntyneenä tavallista suurempia riskejä liikenteessä. Ärsytystä aiheuttivat eniten vaarallisesti ohittavat, takapuskurissa roikkuvat sekä liian lähelle eteen kiilaavat kuljettajat. Myös liikennesääntöjen rikkominen sekä keskinopeudesta poikkeaminen suututti: ärsytysten kuuden kärkeen mahtuivat sekä liian hitaasti ajavat että ylinopeutta ajavat.

Suomalaisten ärsytyksiä ja suuttumuksen kohteita liikenteessä selvitettiin joulukuussa 2016. Kaikkiaan haastateltiin 1531 henkilöä, joista autoilijoita oli 81 prosenttia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>