Uutiset

Satakunnan kansansoutu juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Satakunnan kansansoutu juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Kokemäenjoella järjestetään 21.-23.7. Satakunnan Kansansoutu –retkitapahtuma muutaman vuoden tauon jälkeen. Sastamalasta Poriin soudettava 109 kilometrin mittainen kansansoutu soudetaan osana Suomi100 -juhlavuoden tapahtumia.

Soutuun on ilmoittautunut nelisensataa soutajaa ja melojaa. Kolmipäiväinen soututapahtuma käynnistyy perjantaiaamuna Sastamalasta, jolloin soudetaan Kokemäen Ristelle. Lauantaina matkaa taitetaan Kokemäeltä Harjavaltaan. Ja sunnuntaina matka jatkuu Poriin.

Ensimmäisen kerran Sastamalan Kansansoutu on järjestetty vuonna 1985. Parhaimmillaan venekuntia soutuun on osallistunut yli 400 ja retkeläisiä yhteensä yli 3000. Lisäksi moninkertainen määrä uteliasta yleisöä kertyy joen varrelle. Juhlasoutu huipentuu Porissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>