Uutiset

Viikinsaaren ympäriuinti uidaan tänä vuonna 80. kerran

Viikinsaaren ympäriuinti uidaan tänä vuonna 80. kerran

Kuva: TaTu Tampere[/caption]

Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma, Viikinsaaren ympäriuinti, järjestetään jo 80. kerran sunnuntaina 30. heinäkuuta. Tapahtumassa uidaan Tampereen Pyhäjärvessä, noin 20 min laivamatkan päässä Tampereen keskustasta, sijaitsevan Viikinsaaren ympäri.

Valittavana on kaksi matkaa: perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100m tai puolikas n. 800m. Puolikkaan voit suorittaa myös vesijuoksemalla. Saaren voi kiertää uimalla kelloa vastaan tai maisemista nauttien.

Tapahtumassa on osallistunut enimmillään noin sata uimaria. Veden lämpötila on ollut uintien aikana heinäkuisen lämmin, enimmäkseen 18-20 asteen välillä. Uintiin voi osallistua myös märkäpuvulla ja räpylöillä. Uintitulokset julkaistaan erikseen märkäpukusarjan uimareille.

Ensimmäinen ympäriuinnin voittaja oli Kalle Latva (TY) ajalla 40.12. Eniten Viikinsaaren ympäriuinteja uinut uimari on Kalevi Salminen (TaTU), joka on kiertänyt Viikinsaaren yhteensä 51 kertaa. Kalle Varonen (TaTU) on voittanut uinnin 8 kertaa ja hänen nimissään on edelleen ympäriuinnin ennätysaika 23.08 vuodelta 1997. Naisten sarjan ennätystä pitää hallussaan Maria Albert (TaUS) ajalla 26.22.

Viikinsaaren ympäriuinti järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1919.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>