Uutiset

Waltteri Torikka ylistää Sillanpää-oopperan työryhmää

today25.7.2017

share close

Sillanpää-oopperan kesän esitykset ovat loppuunvarattuja.[/caption]

Niin klassisen kuin myös kevyen musiikin saralla ansioitunut baritoni Waltteri Torikka nähdään Hämeenkyrön Myllykolun kesäteatterissa lauantaina 22.7. kantaesityksensä saaneessa Sillanpää-oopperassa. Nobelkirjailijan elämänvaiheita läpikäyvässä tarinassa Torikka tulkitsee nuoren F.E. Sillanpään roolin.

Täysin uudenlaisen ja vaikuttavan oopperan on säveltänyt Seppo Pohjola, ohjannut Marco Bjurström, lavastanut Osmo Rauhala ja libreton on kirjoittanut Sillanpää-tutkija Panu Rajala. Idea kirjailijan tarinan sovittamisesta oopperaksi ja sen tuomisesta maamme ainoan kirjallisuuden nobelistin synnyinkodin viereen Kierikkalan kylään on Torikan.

Oopperassa orkesterin osuudet tulevat nauhalta, sotilasjoukosta aina kiukaaksi asti muuntautuvaa kuoroa johtaa kuitenkin kapellimestari ja katsojana on kuin olisi ulkosalla sijaitsevassa kotiteatterissa – monikanavaäänentoistoineen kaikkineen.

Vuodesta 2011 ideaa nobelistin elämää käsittelevästä oopperasta kypsytellyt Waltteri Torikka toimii myös teoksen taiteellisena johtajana.[/caption]

Hämeenkyrön luonto ja oopperateos soljuvat modernilla tekniikalla ryyditettynäkin Myllykolussa saumattomassa samanmielisyydessä. Nopeatempoisessa ja tunnelmiltaan vaihtelevassa teoksessa lyhyiden ja harvojen musiikittomien sekuntien ajan korvissa solisee katsomon ja näyttämön välissä virtaava puro.

Kuuntele Waltteri Torikan mietteet kahden ensimmäisen esityksen jälkeen tästä:

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

Post comments (0)

Comments are closed.


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%