Uutiset

Euroopan komissio hyväksyi Tampereen monitoimiareenalle myönnettävän tuen

Euroopan komissio hyväksyi Tampereen monitoimiareenalle myönnettävän tuen

Euroopan komissio on katsonut, että Tampereen monitoimiareenalle myönnettävä tuki on EU valtiontukimääräysten mukaista. Komissio totesi 31.7.2017 antamassaan päätöksessä, että tuki edesauttaa urheilua ja kulttuuria eikä haittaa EU:n yhteismarkkinan kilpailua. Areenassa järjestetään urheilu-, viihde- ja kulttuuritapahtumia, ja se markkinaehtoisesti tasapuolisin ja syrjimättömin ehdoin.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 31.5.2016 valtion osallistumista Tampereen monitoimiareenan rakentamisen rahoittamiseen. Valtiontuen ehtona oli, että sille saadaan Euroopan komission hyväksyntä. Tampereen monitoimiareenan 18 miljoonan euronvaltion tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmassa vuosille 2017-2020.

Komission ratkaisu on Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen kannalta merkittävä. Samalla KOY Tampereen monitoimiareenan ja koko Kansi ja Areena -hankkeen investointipäätöksen valmistelu voi nyt edetä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>