Uutiset

Heinäkuussa hukkuneita ennätyksellisen vähän

today1.8.2017

share close

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui koko maassa 10 ihmistä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin yleensä heinäkuussa.

Hukkuneet olivat kahta lukuun ottamatta miehiä ja pääosin iäkkäitä. Hukkumisista kolme tapahtui vesiliikenteessä ja kolme uimisen yhteydessä. Lopuissa tapahtumien kulku on epäselvä.

Viileä sää ja tavanomaista kylmemmät vedet lienevät osasyynä siihen, että hukkumisia näyttää ennakkotilastojen valossa tapahtuneen heinäkuussa vähemmän kuin koskaan aiemmin. Viileällä säällä ihmiset viettävät vähemmän aikaa veden äärellä ja vesillä, mikä näkyy useimmiten myös tilastoissa pienempinä hukkumislukuina. Näin lienee tänäkin vuonna, pohtii SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen

Heinäkuun hukkumiskuolemista tapahtui neljä Lounais-Suomessa, kolme Itä-Suomessa sekä Etelä-Suomessa, Länsi- ja Sisä-Suomessa ja Ahvenanmaalla kussakin yksi.

Yhteensä tammi-heinäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 47 ihmistä, heistä kolme Pirkanmaalla. Vuonna 2016 heinäkuussa koko maassa hukkui ennakkotilastojen mukaan 17 ihmistä ja tammi-heinäkuussa 66 ihmistä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%