Uutiset

Heinäkuussa hukkuneita ennätyksellisen vähän

Heinäkuussa hukkuneita ennätyksellisen vähän

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui koko maassa 10 ihmistä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin yleensä heinäkuussa.

Hukkuneet olivat kahta lukuun ottamatta miehiä ja pääosin iäkkäitä. Hukkumisista kolme tapahtui vesiliikenteessä ja kolme uimisen yhteydessä. Lopuissa tapahtumien kulku on epäselvä.

Viileä sää ja tavanomaista kylmemmät vedet lienevät osasyynä siihen, että hukkumisia näyttää ennakkotilastojen valossa tapahtuneen heinäkuussa vähemmän kuin koskaan aiemmin. Viileällä säällä ihmiset viettävät vähemmän aikaa veden äärellä ja vesillä, mikä näkyy useimmiten myös tilastoissa pienempinä hukkumislukuina. Näin lienee tänäkin vuonna, pohtii SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen

Heinäkuun hukkumiskuolemista tapahtui neljä Lounais-Suomessa, kolme Itä-Suomessa sekä Etelä-Suomessa, Länsi- ja Sisä-Suomessa ja Ahvenanmaalla kussakin yksi.

Yhteensä tammi-heinäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 47 ihmistä, heistä kolme Pirkanmaalla. Vuonna 2016 heinäkuussa koko maassa hukkui ennakkotilastojen mukaan 17 ihmistä ja tammi-heinäkuussa 66 ihmistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>