Uutiset

Pintavesien keskilämpötilat 2000-luvun alhaisimmat

Pintavesien keskilämpötilat 2000-luvun alhaisimmat

Tänä kesänä pintavedet ovat pysyneet tavallista viileämpinä ja 20 asteen ylityksiä on ollut virallisilla havaintopaikoilla poikkeuksellisen vähän, kertoo Suomen ympäristökeskus. Heinäkuun loppuun mennessä ylityksiä oli vain 10.

- Tätä vähemmän 20 asteen ylityksiä on ollut kesä–heinäkuussa viimeksi vuosina 1987 ja 1996, toteaa hydrologi Johanna Korhonen Suomen ympäristökeskuksesta. Myös pintavesien keskilämpötilat olivat heinäkuussa maan etelä- ja keskiosan järvillä laajalti 2000-luvun alhaisimmat.

Heinäkuun lopussa pintaveden lämpötilaksi mitattiin maan eteläosassa 18–21 astetta, maan keskivaiheilla 17–19 astetta ja Lapissa 9–18 astetta. Lukemat ovat maan etelä- ja keskiosassa yleisesti pari astetta ajankohdan keskimääräistä alempia, mutta Lapissa heinäkuun lopun helteiden vuoksi 1–2 astetta tavallista ylempiä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>