Uutiset

Pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon

Pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon

Pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon Italian matkan jälkeen, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Oireina oli kuumetta ja ihottumaa. Sairastunut on saanut tuhkarokkorokotteet lapsuudessaan.

Myös tuhkarokkoon sairastuneen henkilön kanssa samassa seurueessa matkustaneilla henkilöillä on ilmaantunut tulehdusoireita. Heistä otettujen tuhkarokkonäytteiden tulokset valmistuvat huomisen aikana.

Todennäköisyys, että rokotetun henkilön tuhkarokko tarttuu muihin ihmisiin, on hyvin pieni. Kaikki tuhkarokkotapauksen seurueessa matkanneet aikuiset ovat rokotettuja tai sellaisia, jotka ovat sairastaneet tuhkarokon. Rokotetun henkilön tartunnat ovat erittäin harvinaisia ja oireet lievempiä kuin rokottamattoman. Rokotus antaa suojan vaikeilta tautimuodoilta.

Tärkein tapa ehkäistä tuhkarokkotartunta on hyvä rokotussuoja, joka tarkoittaa kahta annosta tuhkarokkorokotetta (MPR-rokote). Myös aiemmin tuhkarokon sairastaneet ovat suojassa taudilta.

Euroopassa on tällä hetkellä useita maita, joissa esiintyy runsaasti tuhkarokkoa. Italiassa on todettu tänä vuonna tuhansia tuhkarokkotapauksia. Euroopassa matkustavien suomalaisten rokotussuojan tuhkarokkoa vastaan tulee olla kunnossa. Erityisessä sairastumisriskissä ovat rokottamattomat lapset. Tauti tarttuu erittäin herkästi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>