Uutiset

Sinilevähavainnot Pirkanmaalla laskussa

today3.8.2017

share close

Kuva: Nina Ylitalo[/caption]

Pirkanmaan järvien sinilevähavainnot ovat vähentyneet ilmeisesti sateiden vuoksi, kertoo Pirkanmaan Ely-keskus. Kangasalan Kirkkojärvessä havaittiin tällä viikolla runsaasti sinilevää. Hieman sinilevää on havaittu Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa, Sastamalan Houhajärvellä ja Parkanon Kuivasjärvellä. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia vähemmän.

Lisäksi vahvistamattomat yleisöhavainnot erittäin runsaista sinileväesiintymistä on tullut Lempäälän Mäyhäjärven Leponokalta ja Juupajoen Ylimmäiseltä Savijärveltä.

Heinä-elokuun vaihteesta lähtien järvien pinnoille kerääntyy usein rusehtavia keräymiä ja lauttoja, joiden aiheuttajana ovat kuusen suopursuruostesienen itiöt. Itiöt ovat ihmisille vaarattomia, mutta runsaasti itiöitä sisältävät lautat saattavat ärsyttää ihoa tai silmiä. Itiölauttoja esiintyy eniten voimakkaiden sateiden jälkeen. Ne keräävät herkästi pinnalleen muita roskia ja saattavat varsinkin lämpimässä tuoksahtaa epämiellyttävälle. Lautat hajoavat yleensä muutaman päivän kuluessa.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%