Uutiset

Pirkanmaalaisten huoltoasemien automaateista löydetty skimmauslaitteita – näin tunnistat urkintavälineen

today8.8.2017

share close

Pirkanmaalla on maanantaina ja tiistaina asennettu rikollisten toimesta neljän huoltoaseman polttoaineautomaattiin ns. skimmauslaite, eli korttitietojen ja tunnuslukunäppäilyjen tunnistava laite. Rikoksia tutkitaan Sisä-Suomen poliisilaitoksella maksuvälinepetoksen valmisteluina.

Kyseiset laitteet on saatu poliisin haltuun eivätkä rikolliset ole huoltamoiden asiakkaiden korttitietoja saaneet haltuunsa.

Rikollisten asettaman kortinlukulaitteen voi tunnistaa siitä, että se usein heiluu ja on muovinen, kun taas alkuperäinen on metallinen ja tukevasti kiinni.[/caption]

 

Rikollisten asettaessa omaa laitettaan tulee näppäimistön yläpuolelle uusi levy, jossa on kuvan mukainen pieni reikä kameraa varten.[/caption]

Mikäli epäilee, että käyttämässään kortinlukijalaitteessa on ns. skimmauslaite, tulee tästä ilmoittaa hätäkeskukseen tai vaihtoehtoisesti huoltoasemalle tai kylmäasemalla näkyvään puhelinnumeroon.

Jokaisen on hyvä opetella kaikissa tunnuslukujen näppäilytilanteissa tapa, jossa estää muiden ihmisten, ja tässä tapauksessa myös kameran, näkemästä sormien liikkeen näppäimillä. Esimerkiksi pelkän etusormen käyttäminen paljastaa helposti näppäilyt, mutta mikäli näppäilyssä käyttää vaikkapa kolmea sormea tai on näppäilevinään eri näppäimiä, ei tieto oikeasta numerosarjasta välity niin helposti.

Edellä mainittujen skimmauslaitteiden lisäksi Tampereella rikottiin kylmäaseman raha-automaatti.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%