Unelmana pientalo, Uutiset

Valkeakosken talonäyttely oli menestys - välittömät vaikutukset suuremmat kuin asuntomessuvuonna

Valkeakosken talonäyttely oli menestys - välittömät vaikutukset suuremmat kuin asuntomessuvuonna

 

Valkekosken talonäyttely esitteli suuria ja pieniä innovaatioita.[/caption]

Sunnuntaina 13.8. päättyneessä Valkeakosken talonäyttelyssä vieraili yli 16 000 kävijää.  Tapahtuman laadulliset ja määrälliset tavoitteet ylittyivät selvästi niin järjestäjien kuin näytteilleasettajien näkökulmasta. Myös kävijät olivat näyttelyyn erittäin tyytyväisiä.  Rakennustutkimus RTS Oy:n tekemän kävijätutkimuksen tulokset ovat ainutlaatuista luettavaa; kaikki tutkimukseen vastanneet olivat näyttelyyn tyytyväisiä.

 

–Ei ole yli kolme vuosikymmentä kestäneen urani aikana tullut vastaan yhtään tutkimusta, jossa kaikki vastaajat kertovat olevansa tyytyväisiä. Olen sentään tehnyt satoja tutkimuksia vuosien aikana, summasi Rakennustutkimus RTS Oy:n toimitusjohtaja Aarne Jussila kyselytuloksia.

 

Näyttelyssä mukana olleet rakennusliikkeet tekivät näyttelyn aikana lukuisia talokauppoja ja kaupunki sai runsaasti tonttivarauksia alueelle.  - Näyttelyn välittömät vaikutukset rakentamiseen ja tonttikauppaan ovat jopa suuremmat kuin aikanaan asuntomessujen aikana, kertoo kaupungin markkinointi- ja projektipäällikkö Petri Ahonen

 

Näyttelyn vaikutuksiin löytyy tukea myös näyttelytutkimuksesta. –Peräti yli puolet kävijöistä ilmoitti olevansa liikkeellä tositarkoituksella eli aikeissa rakentaa tai hankkia asuntoa. Siinä on selkeä ero valtakunnallisiin asuntomessuihin, joiden kävijöistä vain kymmenen prosenttia on aikeissa rakentaa, Jussila kertoi.

 

Aarne Jussilan mielestä Valkeakoski on oivaltanut sen, mitä muut kaupungit eivät ole ymmärtäneet. –Länsi-Lintulaan on luotu asukaslähtöisen taajamarakentamisen malli. Konsepti on ainutlaatuinen, eikä vastaavaa ole muualla toteutettu. Tämä talonäyttely ei ole ollut leikkimistä, vaan tosielämää varten. Valkeakoski on ollut esikuvana muille kaupungeille, Jussila kertoo.  Myös näyttelyssä vieraillut rakennustarkastusyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Seppälä piti Valkeakosken näyttelyä ainutlaatuisena.  – Olen kiertänyt asuntomessuja yli kahdenkymmenen vuoden ajan, mutta en ole koskaan aiemmin törmännyt yhtä ajankohtaiseen ja positiiviseen konseptiin.

 

Projektipäällikkö Petri Ahosen mielestä kaupunki saavutti kiitettävästi näyttelylle asetetut tavoitteet. Kaupunki sai mainetta ja tunnettuutta sekä ennen kaikkea uuden asuinalueen myydyksi. –Länsi-Lintulan uudelta alueelta on nyt varattu lähes kaikki omakotitontit. Aluetta on tarkoitus laajentaa jo ensivuonna, koska kysyntä on niin suurta.  Myös talonäyttelykonseptista ollaan oltu hyvin kiinnostuneita.

 

Talonäyttelyn mieleenpainuvin kohde kävijöiden mielestä oli Juuso Horellin suunnittelema ja rakentama Semiperinteinen -hirsitalo. Heti seuraaviksi ylsivät Jukkatalon Pikku-Jukka ja Riikka Kerttulan rakennuttama Ekompi-talo. Omaan käyttöön sopivimmaksi taloksi äänestettiin Pikku-Jukka. Toiseksi tuli Ekompi ja kolmanneksi Valkeakoski-opiston rakentama Valkeakoski-talo.

Kävijät valitsivat talonäyttelyn mielenkiintoisimmaksi kohteeksi Juuso Horellin sunnitteleman hirsirakenteisen Semiperinteisen.[/caption]

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>