Uutiset

Hämeenlinnassa pääsi liikaa klooria vesijohtoveteen - syynä kemikaalin syöttöhäiriö

Hämeenlinnassa pääsi liikaa klooria vesijohtoveteen - syynä kemikaalin syöttöhäiriö

Hämeenlinnan itäpuolella havaittiin tänä aamuna Vaarinpellon, Tyrynojan, Katuman ja Käikäälän alueilla vesijohtovedessä kohonnut klooripitoisuus. Hämeenlinnan seudun vesi (HS-Vesi) huuhteli verkostoa klooripitoisen veden laimentamiseksi.

Huuhtelun avulla klooripitoisuus on lähtenyt laskemaan normaalille tasolle suurimmalla osalla alueista. Mikäli asiakkailla vesi haisee voimakkaasti kloorille, suositellaan veden juoksuttamista. Vahvasti kloorille haisevan veden juominen ei välttämättä ole miellyttävää, mutta muutoin vettä voi käyttää normaalisti.

Kohonnutta klooripitoisuutta on tällä hetkellä toimenpiteistä huolimatta vielä mm. Kankaantaustassa. Poikkeustilanteen aiheuttajaksi on selvinnyt kemikaalin syöttöhäiriö laitoksella. Tilanne on sen osalta korjattu heti aamusta. Selvitystyö ongelman toistumisen estämiseksi on aloitettu.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>