Uutiset

Parkanossa perjantaina sotilasvalatilaisuus ja armeijan kalustonäyttely

today15.8.2017

share close

Porin prikaatin Pohjanmaan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 2. huoltokomppanian 2/2017 saapumiserän sotilasvala vannotaan perjantaina 18.8. Parkanon urheilukentällä.

Yleisö on tervetullutta seuraamaan klo 10 käynnistyvää valatilaisuutta, mutta paikkakuntalaisten toivotaan jättävän autonsa joko kotiin tai keskustan parkkipaikoille.

Tehtaantiellä on valapäivänä pysähtymiskielto. Sotilaspoliisi on ohjaamassa liikennettä eikä päästä perjantaina enää klo 9.30 jälkeen autoja Pahkalaan. Paikalle saapuvaksi odotetaan 4000 – 5000 ihmistä. Parkanon kaupunki on kutsunut valatilaisuuden kunniavieraiksi sotiemme veteraanit, invalidit ja lotat puolisoineen.

Ennen klo 10 vannottavaa sotilasvalaa antavat klo 9.30 urheilutalolla sotilasvakuutuksen ne alokkaat, jotka eivät vakaumuksensa takia vanno valaa.

Sotilasvakuutuksen, -valan ja ohimarssin vastaanottaa Porin prikaatin komentaja, eversti Rami Saari. Paraatijoukkoja komentaa Pohjanmaan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Mikko Saarelainen.

Ohimarssi jalan käynnistyy klo 10.45 urheilukentältä, jatkuu Niemenperäntieltä Niementielle ja palaa Urheilukatua urheilukentälle.

Ohimarssi otetaan vastaan Niementien reunassa urheilutalon kohdalla. Urheilukentän ja urheilutalon pysäköintialueella on valapäivänä kalustonäyttely, jossa on esillä Pohjanmaan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan kalustoa. Alueella on myös kaksi sotilaskotiyksikköä ravitsemuspuolesta huolehtimassa.

Kalustonäyttelyn ajoneuvot  siirtyvät Parkanosta Niinisaloon reittiä Niemenperäntie–Niementie–Teollisuustie–Yrittäjäkatu tai Fennokatu–Vatusentie–VT 23. Pahkalan asukkaiden toivotaan liikkuvan valapäivänä kaupunginosasta ulos kulkusuuntansa mukaan joko Tuomikatua käyttäen tai Kirkkojärven takaa kiertäen.

Juhlapäivän aikataulu:

Klo 9–12 Kalustonäyttely urheilutalon ympärillä

Klo 9.30–9.40 Laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys urheilukentällä

Klo 9.30 Sotilasvakuutus urheilutalolla

Klo 10 Sotilasvalakatselmus ja kenttähartaus urheilukentällä

Klo 10.45 Ohimarssi Niementiellä

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%