Uutiset

Sarsan 8500 vuotta sitten suosittu asuinalue täyttyy viikonloppuna leiriläisistä

Sarsan 8500 vuotta sitten suosittu asuinalue täyttyy viikonloppuna leiriläisistä

Pirkanmaan maakuntamuseo järjestää Adoptoi monumentti -leirin  Kangasalan Sarsassa. Sarsa on Suomen suurin kivikautinen asuinpaikka-alue. Sarsa on myös uusin adoptoitu muinaismuistokohde, sillä sen adoptoi kesäkuun alussa Kangasala seura.

Sarsassa on asuttu yhtäjaksoisesti kivikaudelta nykypäivään eli yli 8 500 vuotta.

Leirin tarkoituksena on kulttuuriympäristönhoito. Samalla Adoptoi monumentin leiriläiset puhdistavat Kangasalan vanhan hautausmaan hautamonumentteja ja tekevät rakennuskorjaustoimia Wääksyn kartanon pihapiirissä.

Leiri alkaa perjantaina 18.8. Sunnuntaina 20.8. leiriin liittyy suuri joukko maahanmuuttajia talkoilemaan.

Adoptoi monumentti sai viime vuonna avustusta kotouttavaan maahanmuuttajatyöhön, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien tietoa kulttuuriympäristöstä, historiasta ja edistää suomen kielen oppimista sekä sen käyttämistä.

Myöhemmin syksyllä julkaistaan Tampereen keskusta-alueesta ja Pispalasta reittikarttaesitteet, joiden avulla maahanmuuttajat voivat tutustua omalla äidinkielellään Tampereeseen, löytää kotoutumisen kannalta tärkeitä paikkoja ja ymmärtää Tampereen historiaa.

Reittikarttaesitteet ilmestyvät arabiaksi, dariksi ja somaliksi. Maahanmuuttaja -hankkeen yhteydessä on aikaisemmin järjestetty opastettu kävelyretki Tampereen keskustassa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>