Uutiset

Sinilevän määrä Pirkanmaan järvissä lisääntynyt

Sinilevän määrä Pirkanmaan järvissä lisääntynyt

Sinilevän määrä Pirkanmaan järvissä on lisääntynyt. Erittäin runsaasti sinilevää on havaittu Nokian Tottijärvellä sekä runsaasti sinilevää Kangasalan Kirkkojärvellä, Pyhäjärven Nokian Lehtiniemessä ja Vesilahden kirkonkylän rannassa.

Vähäisiä sinilevähavaintoja on tehty myös Oriveden Oriselän Tähtiniemen rannalla, Sastamalan Houhajärvellä, Vanajavedellä Valkeakosken Sääksmäen sillan kohdalla sekä useissa paikoin Pyhäjärveä: Nokian Halkoniemen uimarannalla, Pirkkalan Kranstolpan uimarannalla, Nokian Maatialanlahdella, Lempäälän Mäyriänrannalla ja Tampereen Pyynkin uimarannalla.

Sinileväpitoista vettä ei saa käyttää talous- tai saunavetenä eikä syötävien kasvinosien kasteluun. Uimista on myös syytä välttää erityisesti runsaasti sinilevää sisältävässä vedessä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>